Veliki brat na autoputu: 20 kamera snima tablice 24/7

Izvor: B92, 04.Avg.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki brat" na autoputu: 20 kamera snima tablice 24/7

Autoput Banjaluka - Gradiška u roku od dve godine biće pokriven sa 78 kamera, 42 SOS telefona, stotinu svjetlosnih znakova, detektora, senzora.

Za savremenu opremu i centar za kontrolu i upravljanje saobraćajem biće plaćeno 16,6 miliona maraka konzorcijumu koji čine banjalučki „Planetsoft“, te „Telegroup“ iz Beograda i Banjaluke, piše Capital.ba.

„Autoputevi Republike Srpske“ ranije su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspisali tender za nabavku i ugradnju opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu Banjaluka - Gradiška, a ugovor je nedavno dodeljen pomenutoj grupi preduzeća.

„Planetsoft“ Banjaluka u vlasništvu je preduzeća „Aragosta invest“ i Vedrana Jarića. „Telegroup“ je regionalna kompanija koja je već radila na sličnim poslovima i sistemima za kontrolu saobraćaja. Ovaj konzorcijum je bio jedini koji je ponudio prihvatljivu ponudu.

Ukupna vrijednost zaključenog ugovora je 14,1 milion KM bez PDV-a, odnosno 16,6 miliona s PDV-om.

Isporuka robe će se izvršiti i sistem implementirati i dovesti u funkcionalno stanje u roku od dve godine od dana zaključenja ugovora, uključujući i obuku osoblja „Autoputeva“ za rukovanje sistemom.

Sistem podrazumeva postavljanje 42 SOS telefona, servera za snimanje govora, operatorske konzole. O nepostojanju telefona za hitne pozive, već samo praznih metalnih kućica za njih na autoputu Banjaluka – Gradiška.
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.