Metalac šokirao Vojvodinu, petarda Zvezde u Inđiji, Partizan u finišu srušio Spartak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 06:00

Metalac šokirao Vojvodinu, "petarda" Zvezde u Inđiji, Partizan u finišu srušio Spartak

Fudbaleri Metalca pobedili su danas u gostima Vojvodinu sa 2:1 (0:0) u 33. kolu Superlige Srbije, dok na meču u Surdulici između Radnika i Radničkog nije bilo golova. Zvezda ubedljiva u Inđiji, na korak je od odbrane titule. Partizan u finišu srušio Spartak.

Metalac je na gostovanju u Novom Sadu gotovo tokom celog meča bio u podređenom položaju, ali je i pored toga došao do trijumfa.

Lalatović: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Želeli smo da pobedimo, ali…

Trener Nenad Lalatović bio je vidno nezadovoljan posle poraza od Metalca.

"Neću da komentarišem ništa da ne bih bio kažnjen i to je to. Nemam šta da kažem. Zato sam i presedeo celu utakmicu, a vi se zapitajte zašto" rekao je Lalatović, a potom odgovorio na pitanje o šansama svoje ekipe na meču.

"Mi smo danas želeli da pobedimo, ali neke stvari su se dešavale na terenu koje ne želim da komentarišem", ponovio je Lalatović.

Ekipa iz Gornjeg Milanovca povela je u 64. minutu pogotkom Stefana Cvetkovića, da bi Vojvodina u 89. minutu stigla do izjednačenja golom Nemanje Čovića.

Kada je delovalo da će meč biti završen bez pobednika, Metalac je posle sjajne akcije u četvrtom minutu sudijske nadoknade došao do odlučujućeg gola, a strelac je bio Vilže Mbungu.

Metalac je ovim trijumfom napravio veliki iskorak ka opstanku u Superligi Srbije, pošto je sada deveti sa 45 bodova, dok je Vojvodina ostala na trećem mestu sa 66.

Radnički ni u šestoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da dođe do pobede, pa je samim tim ostao u zoni ispadanja, odnosno 15. mestu sa 40 bodova, dok je Radnik šesti sa 49.

Fudbaleri Crvene zvezde  gostovaće danas Inđiji, dok će Partizan u Humskoj dočekati subotički Spartak.

U narednom kolu Vojvodina gostuje Crvenoj zvezdi, a ta utakmica na programu je u četvrtak u 19.05.

Zvezda ubedljiva u Inđiji, na korak je od odbrane titule

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u gostima Inđiju sa 5:1 (4:0) u 33. kolu Superlige Srbije i tako došli na samo korak od odbrane titule prvaka.

Ekipa Dejana Stankovića od prvog do poslednjeg minuta bila je bolji rival i praktično rešila pitanje pobednika u prvih 20 minuta igre. Vodeći gol postigao je Veljko Nikolić u 5.minutu, da bi Milan Pavkov u 21. pogodio iz jedanaesterca.

Samo dva minuta kasnije Pavkov je ponovo strelaca za 3:0, da bi Filipo Falko u 45. povisio na 4:0.

Dijego Falčineli je u 60. minutu pogodio za 5:0, a konačan rezultat postavio je Nebojša Bastajić u 64. minutu iz penala.

Zvezda je prva na tabeli sa 95 bodova, 15 više od drugoplasiranog Partizana, dok je Inđija 17. sa 34.

Stanković: Ne opterećujem se brojem golova i bodova

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da se ne opterećuje brojem postignutih golova i osvojenih bodova, već da je željan samo da se ostvari zacrtani cilj s početka sezone.

"Uopšte se ne opterećujemo činjenicama poput toga da li ćemo doći do brojke od 100 golova ili 100 bodova. Važno je da se igra dobro i da na terenu izgledaš kao pravi tim, da ne dođe do rušenja zajedništva i da se u svakom momentu zna ko šta radi. Posle toga golovi dođu kao plod vrednog rada i ozbiljnog pristupa kao što je to danas bio slučaj. Još jednom čestitam momcima na pobedi i ponavljam, najvažnije da ostvarimo zacrtane ciljeve", rekao je Stanković za klupski sajt.

"Dobro smo odigrali današnji meč. Mislim da je prvo poluvreme bilo u jakom takmičarskom ritmu, a od početka utakmice smo znali šta nam je činiti. Čestitam momcima na trijumfu. Ponosan sam na njih. Ovo je dugo prvenstvo, koje zahteva puno truda i emocija, ali znam da su moji igrači pravi. Bilo je logično da u drugom delu igre malo padne ritam utakmice, što je u neku ruku i legitimno posle visoke prednosti. Sada ćemo malo da odmorimo, pa već u četvrtak dočekujemo ekipu Vojvodine. Idemo korak po korak ka zacrtanom cilju", kazao je Stanković.

Partizan bolji od Spartaka u Beogradu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Spartak iz Subotice sa 2:1 u 33. kolu Superlige Srbije.

Utakmica na stadionu u Humskoj bila je uzbudljiva od samog početka, a pobednik je odlučen tek u 88. minutu.

Partizan je poveo preko Lazara Pavlovića u 37. minutu, da bi Subotičani preko Milana Maričića u 80. minutu stigli do izjednačenja.

Delovalo je da će meč biti završen bez pobednika, ali je u 88.minutu "pala" odluka. Mihajlo Ivančević oborio je Štulića u svom šesnaestercu, pa je dosuđen jedanaesterac za Partizan.

Ivančević je zbog faula dobio direktan crveni karton, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Birbas Natho za 12. uzastopni trijumf Partizana na svom stadionu.

Partizan je drugi na tabeli sa 83 boda, dok je Spartak osmi sa 47.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Petarda u Inđiji: Još jedna pobeda i titula

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2021

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivim rezultatom 5:1 pobedili su Inđiju na gostovanju u 33. kolu Superlige Srbije i napravili novi korak ka odbrani titule za koju im je neophodan još jedan trijumf.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.