Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 03:10

Zvezda funkcioniše kao švajcarski sat: Sjajni Meljanac i Ristić presudili Nišu

Sedmi trijumf crveno-belih u Superligi Srbije

Crvena zvezda od dolaska Igora Žakića na klupsko kormilo funkcioniše kao švajcarski sat. Igraju crveno-beli skoro bez greške, jedina mrlja na fantastičnu jesen je poraz u večitom derbiju. Od tada nanizali su četiri pobede, a poslednja u nizu žrtva je Niš - 3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17).

Odigrali su odbojkaši Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u skladu sa očekivanjima, nisu dopustili Nišlijama da naprave iznenađene. Kompletan plen ostaje u Beogradu, jer sve što su gosti uspeli jeste da osvoje set i izbegnu nulu na semaforu.

Napravila je Zvezda sjajnu uvertiru za prvi meč polufinala Kupa Srbije koji je u sredu očekuje u Požarevcu. Crveno-beli su trijumfom protiv Niša zadržali lidersku poziciju u Superligi Srbije i lopticu su prebacili u dvorište Vojvodine, kao i Spartaka i Radničkog, koji poput Novosađana imaju poraz više od tima koji predvodi Igor Žakić.

Niš je u pojedinim trenucima tokom prva dva seta stavljao na muke crveno-bele, ali kako je vreme proticalo, tako je Crvena zvezda podizala nivo igre i nije dovodila u pitanje na koju stranu mreže će lopta prevagnuti. Crveno-beli dobili su prva dva seta, usledilo je opuštanje u trećem, morao je Igor Žakić da podvikne i razmrda svoje momke kako ne bi došli u situaciju da budu kraći za bod. Kritike su urodile plodom, odbojkaši Crvene zvezde najbolji igru prikazali su u četvrtom setu koji su lako osvojili.

U Crvenoj zvezdi su i na ovoj, kao što je bio to slučaj i na prethodnim utakmicama, briljirali Nikola Meljanac i Andrej Ristić. Sa 24 poena Nikola Meljanac bio je najefikasniji akter susreta, dok je Andrej Ristić stao na 18 poena. U redovima Niša istakao se Mohamed Garvas sa 16 poena.

Posle meča trener Igor Žakić bio je kritičan prema igri svog tima.

”Očekivana pobeda, neočekivano lošom igrom. Nisam želeo da uđem potcenjivački u ovu utakmicu, a negde se ispostavilo da smo od drugog seta baš to uradili i to mi je krivo. Mislio sam da ćemo sebi dati malo više prostora za odmor, međutim to nije bilo tako. Igra Niša je bila sasvim solidna, bili su izuzetno požrtvovani u odbrani, nisu nam dali lake poene, a negde smo, posebno u trećem setu, to očekivali, i onda nismo uspeli da se izborimo sa tim. Zbog toga mi je žao. Generalno gledano, zadovoljan sa sa tri boda. Važna pobeda pred polufinale Kupa koji nam je prioritet”, bio je prvi komentar Žakića posle sedmog ovosezonskog trijumfa u prvenstvu.

Strateg Crvene zvezde istakao je da duel protiv Mladog radnika nosi težinu i pritisak jer je reč o polufinalu Kupa Srbije.

“Možemo da očekujemo izuzetno tešku utakmicu, Mladi radnik je ekipa koju smo dobili 3:1 na otvaranju sezone, ali su od tog meča doveli novog dizača, primača servisa. To je dobro ukomponovana ekipa, trenutno su u naletu. Poznati su kao „domaćinska“ ekipa, bolje igraju kod kuće nego na strani. Probaćemo već u prvom meču, ako nam se ukaže prilika, da napravimo lepu zalihu setova i da posao kod kuće završimo malo lakše. Očekuje nas izuzetno teška utakmica koju će odlučivati samo jedna lopta”, podvukao je trener Zvezde.

Miloš Arsenoski, dizač Crvene zvezde, najpre se osvrnuo na duel 8. kola Superlige Srbije i pobedu protiv Niša.

“Važna tri boda, posebno posle teške i izuzetno i fizički i psihički iscrpljujuće utakmice prošle nedelje u Kraljevu. Potpuno smo se ispraznili i imali smo sreće što je ovo kolo dolazila nešto slabija ekipa. Niš je stigao pojačan strancima, mladim igračima željnim dokazivanja. Sa druge strane, mi smo, pod utiskom međusobnog duela u Kupu, očekivali da će se oni lako predati. To nikako nismo smeli da dozvolimo i to je rezultiralo osvajanjem trećeg seta sa njihove strane. Drago mi je što smo posle toga ponovo bili pravi. Što smo pokazali reakciju na to, imali igru, pokazali agresivnosti rešili utakmicu u tom četvrtom setu”, rekao je Arsenoski.

Uveren je Arsenoski u pobedu crveno-belih u prvom meču Kupa Srbije.

“Promenili su sastav, doveli su dizača Bataka, mladog reprezentativca koji je malo povezao redove. Pokazuju ozbiljnu energiju i dobru igru. Mi smo ti koji želimo da osvajamo trofeje, znači tamo idemo na pobedu koju ćemo samo potvrditi kod kuće”, zaključio je Miloš Arsenoski.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Odbojkašima Niša pripao samo jedan set protiv Cevene zvezde

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2021

Još jedan poraz pretrpeli su odbojkaši Niša, koji su u 8. kolu Superlige poraženi od Crvene zvezde rezultatom 3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17). Nišlije su tako ostale na samom dnu tabele, sa svega tri osvojena boda...Pojačani novim igračima, izabranici Dragana Svetozarevića pružili su mnogo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.