Buran remi Zvezde i Partizana u 159. večitom derbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2019, 06:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran remi Zvezde i Partizana u 159. večitom derbiju

Crvena zvezda – Partizan 1:1 (0:1). Najveći derbi srpskog fudbala, 159. po redu, završio se bez pobednika. Crno-beli poveli čudnim pogotkom Nemanje Nikolića, izjednačio Milan Pavkov u nastavku. Crvena zvezda je zadržala 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Pred više od 30.000 gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" strelac za crno-bele bio je Nemanja Nikolić u 38. minutu.

Prethodno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 24. minutu sudija Danilo Grujić poništio je pogodak Zvezdinog napadača Bena zbog ofsajda, mada se na TV snimku vidi da je sve bilo regularno. Izjednačenje Zvezdi donosi Milan Pavkov sjajnim pogotkom u 74. minutu.

Od početka je bila viđena tvrda utakmica i žestoka, rovovska borba najčešće na sredini terena uz veliki broj duela.  Nije bilo većih uzbuđenja u prvih 15 minuta... Imao je Gomeš priliku za šut, ali je odlično uklizao Branko Jovičić i sprečio opasnost, da bi zatim napadač Partizana oprobao udarac koji je Borjan sigurno uhvatio.

Sredinom prvog dela se prilično rasplamsala igra na terenu, uz odličnu priliku i poništen gol crveno-belima.

Najpre je zapretio Marko Marin, u 21. minutu je vrlo dobro gađao iskosa sa leve strane u bliži ugao pod prečku, ali je gostujući golman sačuvao mrežu.

Samo dva minuta kasnije poništen je Zvezdi pogodak. Zvezdini fudbaleri vratili su posle prekida loptu u kazneni prostor večitog rivala, Vujadin Savić i Ričmond Boaći bili su ofsajdu, ne i El Fardu Ben koji je bio u dozvoljenoj poziciji, pa mu je poništen čist gol jer je Nemanja R. Miletić kasnio da napravi ofsajd zamku.

Partizan je zatim poveo u 37. minutu.

Kosović i Stojković su se ispred šesnaesterca borili za loptu koja je otišla ka Nikoliću, i krenuo je na loptu kao i Milunović i Borjan, te je uz karambol završila iza leđa Zvezdinog golmana.

U pauzi između dva dela trener Milojević je uveo Pavkova umesto Simića, pa su crveno-beli od povratka na teren zaigrali sa dva klasična špica.

Krenuli su fudbaleri Zvezde agresivnije po izjednačenje... Imali sudve odlične šanse da stignu do 1:1. Posle kornera Marina najviši u skoku bio je Milunović i debitant u večitom derbiju glavom je poslao loptu pod prečku odakle ju je izvadio golman Partizana.

Tačno na isteku sat vremena igre bio je nemoćan gostujući čuvar mreže, ali je oštar udarac Jovančića iskosa sa leve strane završio malo pored bliže stative.

Ređale su se Zvezdine prilike, probao je i Milunović još jednom glavom sa druge stative posle kornera sa leve strane, opet malo neprecizno. U toj situaciji je i Boaći ostao na zemlji nepomično da leži, ali je uspeo da nastavi utakmicu.

Na drugoj strani odličnu intervenciju imao je i Borjan istrčavši pravovremeno čime je sprečio da napad gostiju bude dodatno opasniji. Nastavili su crveno-beli sa napadima koji su konačno krunisani u 74. minutu.

Strelac - džoker Pavkov. Snažni napadač je u glavom spustio loptu, Ben ju je odložio za ljubimca Delija i on je iskosa sa desne strane, sa više od 20 metara, pogodio malu mrežu dalje ugla za 1:1.

Do kraja meča bez većih šansi, podela bodova u večitom derbiju.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda vs Partizan - Ovo su startne postave, neprijatno iznenađenje za ''grobare''!

Izvor: Sportske.net, 02.Mar.2019

Izostalo je jedno važno ime koje se očekivalo u konkurenciji za 159. večiti derbi...Iako se početkom ove nedelje Danilo Pantić priključio ekipi na treninzima posle duže pauze zbog povrede, njega večeras nema među 18 igrača koji konkurišu za startnu postavu u 159. večitom derbiju...Takođe,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.