Partizanu večiti derbi i prilika za novi pehar Kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 01:10

Partizanu "večiti" derbi i prilika za novi pehar Kupa

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su savladali Crvenu zvezdu golom Natha u 58. minutu. Protivnik crno-belima u finalu 24. juna biće ekipa Vojvodine.

90 +11. minut - Kraj meča! Partizan je u finalu Kupa Srbije!

90+10. minut - Ušli smo u 101. minut utakmice, Zvezda ima još nekoliko sekundi da dođe do izjednačenja.

90+4. minut - Vratio se Bojan Ostojić na teren, iako je očigledno da trpi bolove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
90. minut -  Istekao je 90. minut utakmice, sudija Simović pokazuje da će se igrati još devet minuta. Povređen je Bojan Ostojić, iznesen je sa terena, ali niko nije ušao u igru. Partizan trenutno sa igračem manje na terenu.

85. minut - Neoprezan start na rezervisti Jovičiću, Simović Gvinejcu pokazuje žuti karton.

78. minut - Golman Partizana nije u stanju da nastavi meč, pa će utakmicu između stativa crno-belih završiti Nemanja Stevanović. Kapitenska traka ide na ruku Strahinje Pavlovića.

76. minut - Treća izmena u timu Zvezde – Andrija Radulović ulazi u igru umesto Mirka Ivanića

75. minut - Golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću ukazuje se lekarska pomoć, pošto ga je u jednom vazdušnom duelu oborio Milunović.

73. minut - Dobru kombinaciju sa Stevanovićem pokušava udarcem da završi Suma, ali je njegov udarac bio vrlo neprecizan.

72. minut - Drugu izmenu vrši Savo Milošević – mladi Filip Stevanović je u igri umesto Lazara Markovića.

71. minut - Pokušava Zvezda posle kornera, ali je udarac Milunovića glavom otišao daleko od gola Partizana, iako je defanzivac crveno-belih bio u dobroj poziciji.

67. minut - Prva izmena u timu Partizana – umesto strelca Natha u igri je Sejduba Suma. Žuti karton u ekipi Partizana dobio je Japanac Asano.

66. minut - Sadik igra utakmicu sezone. Još jednom je pokušao Nigerijac, ovoga puta sa 20-ak metara, Borjan vrhovima prstiju uspeva da skrene loptu preko prečke.

65. minut - Trener Zvezde odlučio je da izvrši prve izmene na meču – umesto Boaćija i Jovančića u igri su Tomane i Gavrić.

61. minut - Opasan kontranapad Zvezde. U jeku inicijative Partizana, crveno-beli su organizovali brz kontranapad. Boaći se našao iza leđa crno-bele odbrane, ali je reprezentativac Gane neprecizno uputio loptu ka Vukanoviću, pa je Miletić uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner.



58. minut - GOOOOL! Partizan vodi golom Natha! Partizan dolazi do prednosti u 58. minutu, strelac je Izraelac Natho. Odlična solo-akcija Sadika, koji je potpuno "promešao" Degeneka, asistirao do Natha, koji pomalo srećno prosleđuje loptu u mrežu ispod golmana Borjana.

52. minut - Slično kao u prvom delu, Partizan ofanzivnije ulazi u nastavak meča. Pokušao je Sadik u 52. minutu, ali njegov pokušaj bio je nedovoljno dobar za golmana Zvezde Borjana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Humskoj.

45+4. minut - Poluvreme bez golova (0:0); Partizan ofanzivniji, Zvezda bliža golu

Prvih 45 minuta "večitog" derbija obeležili su brojni dueli na terenu, kao i veliki broj žutih kartona.

Sudija Simović upisao je čak šest fudbalera – Šćekića, Zdjelara i Stojkovića iz Partizana, kao i Degeneka, Rodića i Gobeljića u Zvezdi.

Mnogo prekida, mnogo vazdušnih duela... Dueli Milunović-Sadik i Pavlović-Boaći za sada su obojili ovaj duel.

Partizan deluje ofanzivnije i konkretnije, ali je najbolju priliku na susretu promašila Zvezda (stativa koju je pogodio Ben).

U svakom slučaju, mnogo zanimljiviji derbi od prethodnog koji je odigran u šampionatu.

45+3. minut - Još jedan ozbiljan polušaj crveno-belih. Udarac sa distance oprobao je Ričmond Boaći, Stojković bez većih problema brani.

45+1. minut - Poništen gol Zvezdi. Postigla je Zvezda gol, tačnije Vukanović, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajda. Ben je odlično izveo slobodan udarac, Sojković vrhovima prstiju odbio loptu do prečke – ona stiže do Vukanovića, koji se prethodno, očigledno, našao u ofsajd poziciji.

44. minut - Sporna situacija. Golman Partizana Vladimir Stojković faulirao je Vukanovića van svog kaznenog prostora i dobija od Simovića žuti karton. Čini se da je dugogodišnji reprezentativac dobro prošao u ovoj situaciji.

40. minut - Dobar kontranapad Parztizana, udarac je isprobao Takuma Asano, Borjan još jednom dobro postavljen.

37. minut - Sukobili su se Gobeljić i Zdjelar prilikom jednog izvođenja auta, malo je nedostajalo da incident preraste na opštu tuču na terenu. Epilog – po žuti karton za defanzivca Zvezde i zadnjeg veznog Partizana.

33. minut - Prvi prekid utakmice u 33. minutu, pošto su navijači Partizana napravili bakljadu na južnoj tribini. Sudija Simović čeka da se raziđe dim, kako bi se meč nastavio.

31. minut - Prva javna opomena za fudbalere Patizana, Aleksandar Šćekić dobija opomenu posle oštrog starta na Dušanu Jovančiću.

30. minut - Prošlo je 30 minuta od početka meča, nema golova u "večitom" derbiju. Oko 15.000 navijača prisustvuje večerašnjoj utakmici.

28. minut - Još jedan žuti karton za defanzivce Crvene zvezde, upisan je Miloš Degenek. "Žrtva" je još jednom bio Umar Sadik.

19. minut - Samo dva minuta posle akcije Zvezde, na drugoj strani uzvraćaju crno-beli. Sadik je soloakcijom uspeo da prevari dvojicu protivničkih igrača, izbori se za udarac, ali je Borjan na pravom mestu.

17. minut -  Crveno-beli su u 17. minutu izveli prvi ozbiljniji napad, ali je Strahinja pavlović odlično reagovao ispred Boaćija. Prvi korner za Zvezdu na utakmici, crno-beli su već izveli dva.

15. minut -  Energičan početak meča igrača obe ekipe, ali posle 15 minuta igre nema pogodaka. Partizan je nešto ofanzivniji na samom startu, ali nije bilo ozbiljnijih prilika pred golovima Stojkovića i Borjana.

9. minut -  Sadik pravi velike probleme odbrani Zvezde na startu utakmice. Prvi žuti karton na meču dobio je Milan Rodić, koji je sa leđa povukao napadača iz Nigerije.

5. minut - Već dva oštra starta Nemanje Milunovića na Sadiku na početku meča, sudija Simović daje samo usmeno upozorenje defanzivcu Zvezde.

20.00 - Počeo je meč u Humskoj!

Glavni sudija na utakmici polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde je Novak Simović.

Pomoćnici su Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok je četvrti arbitar Bojan Nikolić.

Zanimljivo, ista sudijska trojka vodila je prošlogodišnje finale u kojem je Partizan na stadionu "Rajko Mitić" savladao Zvezdu 1:0.

Poznati su sastavi timova:

Treneri Savo Milošević i Dejan Stanković izabrali su igrače koji će početi meč u Humskoj.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Asano, L. Marković i Sadik;

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Jovančić, Petrović, Ben, Ivanić, Vukanović i Boaći.

Žandarmerija sprečila sukob navijača

Ni ovaj derbi nije mogao da prođe bez incidenata. Grupa navijača Partizana prošla je pored severne tribine stadiona u Humskoj, gde su tradicionalno smešteni navijači Zvezde.

Pripadnici Žandarmerije su pravovremeno reagovali i sprečili fizički sukob dve navijačke grupe.

Partizan i Crvena zvezda igraju poslednji međusobni okršaj u ovoj sezoni, a pobednik će se plasirati u finale Kupa Srbije.

Crno-beli su osvajali trofej u najmasovnijem takmičenju poslednje četiri fodine, dok je Zvezda u Kupu poslednji put trijumfovala 2012. godine.

Izabranici Sava Miloševića izgubili su trku sa "večitim" rivalom u šampionatu, pa im je takmičenje u Kupu Srbije jedina prilika da osvoje neki trofej ove sezone.

S druge strane, Zvezda je već proslavila osvajanje 31. titule, a igrači koje vodi Dejan Stanković žele da sezonu završe osvajanjem duple krune.

Zvezda u poslednja tri derbija nije postigla pogodak. Ove sezone, Partizan je u šampionatu slavio 2:0, dok je u drugoj utakmici bilo 0:0.

Prošle godine crno-beli su osvojili trofej u Kupu savladavši upravo Zvezdu u finalu rezultatom 1:0.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.