VIDEO: Nerede na derbiju naručio vođa Škaljaraca

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Nerede na derbiju naručio vođa "Škaljaraca"

Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda - Partizan stoji kriminalni "Škaljarski klan", pišu današnje novine.

"Večernje novosti" pišu da iza svega stoji Filip Korać, vođa klana "Škaljarci" i naslednik Luke Bojovića. On je, piše list, plan za izazivanje nereda skovao u jednom zagrebačkom hotelu a, prema indicijama koje su deo istrage, sa izvesnim hercegovačkim kriminalcem i preduzetnikom dogovorio sve detalje akcije koja je podrazumevala i premeštanje nereda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na ulice Beograda.

Taj mafijaš je, kako se navodi, angažovao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu haos. Oni su u Srbiju ušli 12. decembra i bili su smešteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda, a ceo njihov put, angažovanje, kao i troškove, platio je, prema operativnim podacima, Filip Korać.

Pored njega su, kako se navodi, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine učestvovala još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je za ovaj list naveo da je pre mesec dana "načuo" da bi moglo da dođe do incidenata na večitom derbiju, ali da nije obraćao pažnju na navode "jednog funkcionera" misleći da je to "laprdanje neozbiljnog čoveka".

"Srpski Telegraf" takođe piše da iza svega toga stoji "Korać koji je svakom od huligana dao po 5.000 evra".

"Blic" ne imenuje glavnog krivca za organizaciju nereda, ali piše da je "žestoki momak iz beogradskog podzemlja povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom platio Hrvate da započnu tuču na derbiju i bio na tribinama do trenutka kada je postalo očigledno da će njegovi puleni biti linčovani".

Kako list navodi, haos na stadionu bio je pokušaj preuzimanja južne tribine, a sa tim i vraćanje i preuzimanje unosnih poslova sa drogom.

Kako piše "Alo", hrvatski plaćenici su pre derbija imali sastanak sa gazdama u poznatom beogradskom restoranu na Topčideru, "od kojih su dobili dukserice i po 10.000 evra".

Slobodna Dalmacija je objavila snimak sa stadiona nakon sukoba na kojem se vidi kako policija odvodi huligane.



Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.