Sukobi pred derbi, povređeni policajci, 16 uhapšenih

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi pred derbi, povređeni policajci, 16 uhapšenih

Pet policajaca povređeno je u Beogradu kada su ih navijači "Partizana" gađali kamenicama u sukobu pred početak večitog derbija. Policija je uhapsila 16 osoba.

Prema našim informacijama, navijači Partizana su ka stadionu "Rajko Mitić" želeli da prođu Ulicom Ljutice Bogdana, što im nije dozvoljeno te je došlo do sukoba.

MUP je saopštio da su uhapšeni osumnjičeni da su kamenicama gađali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijske službenike D.M. (30), M.J. (28) i V.S. (37).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Pre utakmice u kanalu ispod Severne tribine pronađeno je i zaplenjeno 820 baklji i 60 topovskih udara.

Tokom utakmice na Južnoj tribini slomljen je veći broj stolica. Na stadionu su navijači oba tima zapalili više desetina pirotehnickih sredstava.

Pojedini mediji su objavili da su se pre utakmice čuli i pucnji, što su reporteri B92 demantovali, ali su naveli da su se čule detonacije topovskih udara.

Tenzija je bilo na ulicama, koje su u potpunosti blokirane u okolini dva stadiona na Topčiderskom brdu, što je situacija koja i nije toliko uobičajena za svaki večiti derbi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi pred derbi, povređena četiri policajca

Izvor: OkRadio.rs, 18.Apr.2017

Najmanje četiri policajca su povređena tako što su pogođena kamenicama, nezvaničnio saznaje B92. Inače, kako javljaju reporteri B92, do sukoba navijača sa pripadnicima policije došlo je pred večiti derbi. Prema našim informacijama, navijači Partizana su ka stadionu "Rajko Mitić" želeli...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.