Šta je Zvezda smislila u vezi stranaca, iz Partizana već stižu burne reakcije, kako će reagovati ostali klubovi?

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Zvezda smislila u vezi stranaca, iz Partizana već stižu burne reakcije, kako će reagovati ostali klubovi?

Nedugo posle ''večitog derbija'' nova tema izbila u pri plan.

Taman kada smo pomislili da bi ''prašina'' mogla da se slegne posle brojnih komentara u vezi sa spornom situacijom iz 161. večitog derbija i da bi pažnja ovdašnje fudbalske javnosti mogla da se okrene novim evropskim nastupima naših najboljih klubova, sinoć je odjeknula nova informacija, koja bi mogla da dodatno produbi neslaganja na relaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Zvezda - Partizan.

Sve je počelo od navodnog Zvezdinog pisma pojedinim domaćim klubovima, koje je sinoć objavio ''Telegraf'' i u kojem se lobira da se što pre promeni pravilo o broju stranaca koji mogu da nastupaju u Linglong Superligi Srbije.

Znate već da je važeće pravilo kako jedna ekipa u prvenstvenoj utakmici može da računa na najviše četiri igrača iz inostranstva, što Zvezdi ove sezone ne odgovara pošto ih ima dvostruko više.

Ipak, crveno-beli su to znali i pre početka šampionata, ali su inicijativu pokrenuli tek posle poraza u 161. večitom derbiju, pa se postavlja pitanje ima li ikakvog osnova da se usred sezone menjaju pravila i na osnovu čega bi ostali klubovi prihvatili tu inicijativu.

U pomenutom pismu se kao predlog, između ostalog, navodi i da bi svaki klub koji bi imao preko četiri stranca u svom timu, za svakog u zajedničku kasu morao da uplati određenu sumu novca, od 20.000 evra za petog, do 50.000 evra za osmog stranca u ekipi. Taj novac bi potom bio iskorišćen ''za razvoj fudbala u Srbiji''.

Naravno, ovo je odmah izazvalo negativnu reakciju iz Partizana, a prvi se na Tviteru oglasio potpredsednik kluba Vladimir Vuletić, ironičnim komentarima na pomenutoj društvenoj mreži, ali i pozivom FSS-u da se oglasi ovim povodomi odgovori na neka od njegovih pitanja.

Kako je krenulo, izgleda da će Liga šampiona i Liga Evrope pasti ovih dana u drugi plan. Čekamo reakcije i drugih klubova...

-

Akcija: 8 stranaca za spas srpskog fudbala.

— Partizanus Verus - san⭐️⭐️⭐️⭐️ (@PartizanusV) September 29, 2019 -

Lobiranjem klubova Zajednice Superlige i Prve lige i to onih Vama poslušnih i odanih, pokušavate da blickrigom, daleko od očiju FKP, za sutrasnju sednicu Zajednice SLPLS obezbedite podršku za zahtev Vaseg zvezdanog gospodara o povecanju broja stranaca na 8?

— Partizanus Verus - san⭐️⭐️⭐️⭐️ (@PartizanusV) September 29, 2019
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.