Sadik: Ne znam kako izgleda izgubiti od Zvezde

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 21:50

Sadik: Ne znam kako izgleda izgubiti od Zvezde

Fudbaler Partizana Umar Sadik izjavio je da je "savršen osećaj" biti najbolji pojedinac "večitog" derbija i da je presrećan zbog pobede nad Crvenom zvezdom.

"To je savršen osećaj (biti najbolji igrač derbija), ali samo kada vaš tim pobedi. Toliko sam uživao juče i danas, da još osećam adrenalin. Ne želim da znam kako je kad izgubite, jer ja do sada od njih nisam izgubio nijednu utakmicu", naveo je Sadik u izjavi objavljenoj na klupskom sajtu.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u sredu uveče pobedio Zvezdu sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa Srbije u fudbalu.

"Za mene je do sada ovo najvažnija utakmica u dresu Partizana. Poklopila se naša želja, motiv, igra i prisustvo navijača. Ovo je Partizan, kao što je ono bio Partizan kakvog ste gledali u Ligi Evropa. Nije uvek lako, treba se izboriti sa raznim stvarima i naći motiv, ali mi baš kad treba opet dokažemo zašto smo pravi", kazao je Sadik.

Naveo je da je čuo skandiranje njegovog imena na stadionu i istakao da je veoma srećan zbog toga.

"Već sam govorio da sam se ovde prvi put susreo sa tom količinom navijačke strasti i ljubavi prema igračima. Ali, kad se izgubi, nije lako i to se isto oseti", dodao je.

Nedavno je napadač bio u centru pažnje kada je izveo penal umesto Bibrasa Natha, kome je na derbiju asistirao za gol.

"Sve je to u žaru igre i borbe i sve za tim. To možda nekad drugačije izgleda na terenu, ali mi smo kao jedan i normalno je da se pomažemo, nekad ja njemu, on meni ili drugim igračima. Ali, on je uvek zadužen za penale", naveo je nigerijski napadač.

Sadik je do sada u sezoni dao 17 golova i imao 16 asistencija.

"Naravno da mi prijaju ovakve brojke vezane za statistiku, ali one imaju posebnu težinu kada moj tim pobedi i kada tu dobru energiju možemo da podelimo sa našim navijačima", kazao je Sadik.

Protivnik Partizanu u finalu Kupa biće Vojvodina, a Sadik je rekao da će se ekipa dobro spremiti i uložiti svu energiju da odbrani trofej.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.