Poznat raspored ABA lige, večiti derbi u novembru

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznat raspored ABA lige, večiti derbi u novembru

Četiri srpska tima učestvuju u regionalnom takmičenju.

Nova sezona ABA lige u kojoj će učestvovati i četiri srpska tima počeće 29. septembra. Crvena zvezda, Partizan, FMP i Mega Bemaks boriće se za šampionsku titulu u regionalnom takmičenju koja donosi plasman u Evroligu.

KRATKA ISTORIJA NAVIJANJA: Kako su Srbi postali fudbalski fanatici

Milojević istumbao tim za premijeru sa Dinamom

PAKAO DO GRUPNE FAZE: Ovo su potencijalne MINE >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizana u trećem kolu! (FOTO)

Regularni deo sezone biće završen 17. marta 2019. godine, dok je kraj plej-ofa planiran za 22. april.

Sezona će početi Superkupom od 20. do 23.septembra koji se igra u Laktašima, a na njemu će učestvovati Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar, Olimpija i Igokea.

Novi predsednik ABA lige za sezonu 2018/2019 je Igor Dodik iz Igokee, a potpredsednici će biti Predrag Milojević (FMP) i Domagoj Čavlić (Cibona).

Parovi prvog kola

Budućnost – Krka

Crvena zvezda – Cibona

Igokea – Mega Bemaks

FMP – Zadar

Cedevita – Partizan

Olimpija – Mornar

Prvi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana na programu je 23. novembra, a domaćini će biti crno-beli. Zvezda će biti domaćin komšijama prvog marta.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.