Posla preko glave - Disciplinci zasedaju u sredu!

Izvor: Sportske.net, 04.Mar.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posla preko glave - 'Disciplinci' zasedaju u sredu!

Pozamašan je spisak sa stavkama koje će nakon 159. "večitog derbija" obraditi Disciplinska komisija FS Srbije.

Dva dana nakon 159. "večitog derbija" strasti se polako smiruju, a na to utiče i činjenica da nas već u sredu čeka vanredno kolo Super lige Srbije.

Dok akteri duela na stadionu "Rajko Mitić" okreću novi list i okreću se obavezama u duelima koji slede, Disciplinski organi FSS počinju da rade na "Dosijeu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << večiti derbi".

"U sredu će biti održana Disciplinska komisija i sve zavisi od građe koja se podnese od strane takmičarskih organa i klubova koji se smatraju oštećenim", kazao je za "Telegraf" predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Logično pitanje koje se nameće jeste šta će sve "večitima" biti stavljeno na teret?

Crvena zvezda bi kao organizator utakmice morala da snosi posledice zbog pirotehnike koja je završila na tribinama, a oba kluba svakako zbog toga što su je navijači koristili tokom meča.

Nakon 158. "večitog derbija" Zvezda je platila 550.000 dinara, Partizan 350.000.

Ostaje svakako i da se vidi hoće li biti kazni za pojedince koji su bili najratoborniji. U prvom planu su Nemanja Nikolić i Goran Čaušić, ali i trener Partizana Mirković zbog udaranja pomoćnika Vladana Milojevića.

"Moguće je da se razmatraju i Zoran Mirković, Nemanja Nikolić, Goran Čaušić, ili ko god se smatra da je učestvovao u incidentima. Šta ćemo uraditi, zavisi od dokaza koji nam se dostave, a naša želja je da se to što pre reši u duhu regularnosti takmičenja", dodao je Stevanović.

Treneri Partizana i Crvene zvezde takođe bi mogli da snose posledice zbog komentarisanja suđenja po završetku meča.

Kazna bi mogla da bude izrečena i kapitenu Crvene zvezde Vujadinu Saviću zbog vređanja protivnika po završetku meča. Njegov bivši saigrač Damjan Le Talek svojevremeno je zbog korišćenja konstrukcije "seljački tim" kažnjen novčano.

Ne treba ipak očekivati da bilo kakve sankcije budu izrečene već u sredu, realnije je da se eventualne kazne, ukoliko bude suspenzija, odrade od 26. kola.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.