Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020, 11:07

Novembar kao malo koji: Devet mečeva za 22 dana!

Prvo Krka, pa Bajern, Asvel, Real, Armani, Barsa, večiti derbi... I za kraj meseca Efes

Tokom prvog meseca nove sezone košarkaši Crvene zvezde odigrali su devet utakmica. Da virus korona nije pokosio svlačionicu Asvela, bilo bi ih deset. Ovako, taj susret je Evroliga naknadno pomerila za 11. novembar, pa će Zvezda u rasponu od devet dana odigrati četiri evropske utakmice iliti dva dupla kola. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Pretposlednji mesec u godini tek je počeo, a već postaje jasno koliko bi mogao da bude važan za ekipu Saše Obradovića. Ako ne bude ponovnog odlaganja i pomeranja utakmica, što nije isključeno, Crvena zvezda treba da odigra čak deset utakmica u novembru.

Obaveze bi sigurno bile još veće da poslednja sedmica u mesecu nije rezervisana za reprezentativnu košarku i kvalifikacije za Evrobasket 2022. godine, pa se Jadranska liga neće igrati i Crvena zvezda ima "samo" duel s Efesom u dvorani Aleksandar Nikolić. Da bi slika bila jasnija, Zvezdu čeka devet utakmica za dvadeset dva dana iliti meč na nešto više od dva dana, plus susret s prošlogodišnjim favoritom za evropsku titulu, koji namerava da se vrati na vrh Evrolige s povratkom Šejna Larkina u sastav.

Zvezdin strahoviti niz počinje u ponedeljak uveče duelom sa Krkom u nekadašnjem Pioniru. Karte su se otvorile tako da Crvena zvezda bar do večitog derbija nema na papiru teške protivnike u novembru. Posle Krke sledi gostovanje Primorskoj koja do danas nije ostvarila nijedan trijumf u Jadranskoj ligi. Taj meč zakazan je usred petodnevne turneje po Evropi gde Crvenu zvezdu čekaju putovanja u Minhen Bajernu (6. novembar), odakle sledi selidba za Koper i novi meč dva dana kasnije, uz najkomplikovaniji transfer do Vilerbana i sudar s Asvelom 11. novembra. Istim putem Zvezda mora nazad da bi mogla da ugosti madridski Real 13. novembra, da bi se serija s utakmicama na dva dana završila mečom protiv Splita takođe u Beogradu 15. novembra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U završnih osam dana rasporeda Crvena zvezda ima još po dva gostovanja i domaćinstva. I to kakva! Odlazak u Milano Olimpiji 18. novembra, pa duel s Barselonom dva dana kasnije u Pioniru. Za ponedeljak 23. novembar zakazana je svetkovina srpske košarke u kojoj će Zvezda biti gost Partizanu, a kao trešnjica na vrhu torte - dolazi Efes.

Gledajući iz ove perspektive, dobro je što Saša Obradović ima na raspolaganju roster sa 16 igrača, jer ovako gust raspored zahteva dugačku klupu. Novembar bi lako mogao da bude mesec u kojem će se jasnije videti koliko Crvena zvezda može u Evroligi i da li je spremna da u nastavku sezone napadne Top 8. Nešto lakši raspored u Jadranskoj ligi do večitog derbija treba da posluži da se zacementira mesto na vrhu tabele.

Ali, pre svega što dolazi, Zvezdu čeka - Krka.

"Krka igra promenjivo, ali zna da bude nezgodan protivnik, imaju prilično raznolike igrače koji pokrivaju više pozicija, sklop su mladosti i velikog iskustva u plejmejkeru Roku Stipcevicu, mogu svakog da iznenade i treba shvatiti utakmicu vrlo ozbiljno. Treba do odigramo dobru utakmicu jer smo sada, u ovom trenutku sezone u procesu uigravanja zbog nove hemije u timu, ali i pobeda je imperativ", rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić svestan je gustog rasporeda u kalendaru i zato od celog tima zahteva posvećenost kako bi se sa što manjim utroškom energije došlo do pobede.

"Dobro poznajemo ekipu Krke, tim koji ima nekoliko vrlo iskusnih igrača u svom sastavu, počev od Roka Stipčevića koji je sezonu otvorio dobro. Nema unapred upisanih bodova, nema lakih utakmica, zato je recept jasan, maksimalan respekt i poštovanje za ekipu koja nam dolazi u goste. Uz čvrstu odbranu i pridržavanje dogovora i zahteva trenera, želimo da osvojimo nove bodove i spremimo se za izuzetno težak period pred nama".

Crvena zvezda sa Krkom nije imala problem u glavnom gradu Srbije gotovo deset godina. U tom periodu Krka je samo dva puta gubila sa jednocifrenom razlikom, a poslednji njihov duel odigran je na Badnji dan kada je Zvezda slavila sa 24 poena razlike (101:77). Što je ujedno i najubedljiviji trijumf u protekloj deceniji.

RASPORED CRVENE ZVEZDE U NOVEMBRU

2. novembar: Krka (D)

6. novembar: Bajern Minhen (G)

8. novembar: Primorska (G)

11. novembar: Asvel Vilerban (G)

13. novembar: Real Madrid (D)

15. novembar: Split (D)

18. novembar: Olimpija Milano (G)

20. novembar: Barselona (D)

23. novembar: Partizan (G)

26.novembar: Anadolu Efes (D)

ABA LIGA - 5. KOLO

Subota

Mornar - Mega 80:73

/Gebrijel 24 - Petrušev 29/

Igokea - Partizan 90:84 (79:79)

/Karmajkl 27 - Gordić 19/

Nedelja

Cibona - Primorska 91:50

/Bilanovac 21 - Durnik 13/

Zadar - Split 66:72

/Gilbert 13 - Luković 18/

Ponedeljak

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -23,5) Krka (1,85)

21.00: (1,55) FMP (14,5) Borac (2,70)

Odloženo

Cedevita Olimpija - Budućnost

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.