Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 16:15

Micić za MOZZART Sport: Niko nije oštećen, srećan sam što Zvezda ostaje u Evroligi

“Drago mi je što je Partizan igrao dobru sezonu, jer dugo nismo imali tako izjednačene večite rivale, ali sam isto tako zadovoljan što Zvezda ostaje u Evroligi“, kaže srpski as

Odluka Evrolige da proglasi kraj sezone posle zajedničkih konsultacija sa igračima, onda i klubovima, definitivno nije iznenađujuća, ali je svakako izazvala jaku reakciju širom evropskog kontinenta.

Reakcije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stižu sa svih strana, a za MOZZART Sport svoje viđenje situacije dao je Vasilije Micić. Najbolji srpski plejmejker i čovek koji je zajedno sa Šejnom Larkinom Efes tokom sezone doveo u dobru poziciju da se bori za evropsku krunu, veruje da je rasplet ove velike košarkaške drame “fer i korektan“.

“Iskreno, mogu samo da kažem da je ovo dobra odluka, bez obzira na to što smo mi možda bili u najboljoj poziciji da se borimo za titulu. Ali, sve ovo treba posmatrati iz malo drugačijeg ugla. Posle svega stoji jedno veliko 'ako', jer smo svi imali predugačku pauzu“, kaže Micić za MOZZART Sport i dodaje:

“Igrački gledano, doneta je najbolja odluka. Preveliki su rizici od povreda, okolnosti su takve da bismo odigrali sezonu čiji bi kvalitet bio upitan. Na to sve nadovezuje se početak naredne sezone koja bi onda verovatno bila nakaradna, a onda sledi predolimpijski turnir. Zato verujem da je bolje što se ovako završilo“.

Dodao je u dahu osvajač evropskog srebra u Istanbulu još jedan razlog zašto je bolje što je stavljena tačka na takmičarsku 2019/20.

“Verujem da će zbog ove odluke naredna sezona biti odlična, a isto tako dobro ispraćena i gledana, bez obzira što verovatno na početku neće biti gledalaca na tribinama. Ali, verujem da će se i to dovesti u red brzo“.

Posle zvanične potvrde iz kluba da su svi igrači i članovi stručnog štaba negativni na PCR testu za COVID-19, deluje kao da je Efesova uprava ostala donekle razočarana odlukom o prestanku sezone, s obzirom na situaciju na tabeli...

“Pazite, svako gleda ovu priču iz svog ugla. Verujem da bi za sve bio preveliki šok da sm se vratili na parket i odigrali sezonu, a verujem da je ipak svima ljudsko zdravlje na prvom mestu i da je sve ostalo minorno u poređenju s tim. Biće možda malo sete i tuge zbog toga što nismo mogli da napadnemo titulu, da odemo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, ali mi igrači smo kao ekipa doneli jednoglasnu odluku da nećemo da igramo dalje“, kaže nam Micić i otkriva:

“Trenerski kadar je bio malo indisponiran zbog ove odluke, ali Ergin Ataman je takav trener – ne bira sredstva da bi došao do cilja. Nije možda ni svestan previše kakva je realna situacija i mislio je verovatno da može sve da se vrati u normalu pritiskom na taster“.

Interesovalo nas je – koliko je našeg asa iznenadila odluka Evrolige da zadrži svih 18 učesnika i za narednu sezonu?

“Nisam mnogo čitao komentare i izveštaje sa današnje konferencije, ali jesam video odluku da ostanu svi klubovi iz ove sezone i naredne jeseni. Video sam i saopštenje da je ovo bila najteže doneta odluka u istoriji Evrolige... U ovoj situaciji biće više strana – oni koji su zadovoljni odlukom i oni koji nisu. Verujem da je odluka fer i korektna, da niko nije oštećen. Iskreno se sada nadam da će svi učesnici Evrolige naredne sezone moći finansijski da isprate takmičenje kako bi kvalitet ostao isti kao ove godine, ako ne bude čak i bolji“.

A, da li će Vasilije Micić sa Efesom napasti evropsku titulu i u sledećoj godini?

“Imam ugovor sa Efesom i za narednu sezonu, ali videćemo još šta će biti“.

Izbor čelnika takmičenja najveću je reakciju izazvao u košarkaškoj Srbiji, pošto Crvena zvezda ostaje u Evroligi, a Partizan u Evrokupu...

“Drago mi je što je Partizan igrao dobru sezonu, jer dugo nismo imali tako izjednačene večite rivale, ali sam isto tako srećan što Zvezda ostaje u Evroligi. Zvezda je ove sezone imala splet nesrećnih okolnosti, od promena trenera, pa do sređivanja igračkog kadra usred sezone. Verujem da će Zvezda u narednoj sezoni biti spremna da se takmiči i bori mnogo bolje nego sada“, zaključuje Micić.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_msport)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.