Lazanski prokomentarisao uspeh Zvezde i ima poruku za Grobare pred Večiti derbi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski prokomentarisao uspeh Zvezde i ima poruku za "Grobare" pred Večiti derbi (VIDEO)

"Ako slabiji ne izgubi, on je pobedio"

Miroslav Lazanski, pisac, novinar i vojnopolitički komentator gostovao je u "Jutarnjem programu Happy TV" i govorio o moći kineskog oružja, a osvrnuo se i na uspeh fudbalskog kluba Crvena zvezda u prvom meču Lige šampiona protiv Napolija (0:0).

Lazanski je na kraju emisije, u šali, prigovorio voditelju Milomiru Mariću da ga nije ništa pitao o uspehu Crvene zvezde.

- Svi su bili sjajni. Ali, ima jedna stvar, u ratu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kad ratuje izrazito jači protivnik protiv slabijeg, ako slabiji ne izgubi, on je pobedio. To je isto kao između Amerikanaca i Vijetnamaca. Ovaj rezultat ja smatram pobedom Zvezde - rekao je Lazanski.

Milomir Marić je govorio o moći Napolija, osvrnuvši se na to koliko oni dobro igraju.

- Ne samo kako igraju. Pogledaj njihovu ligu, a pogledaj sa kim igra Crvena zvezda, sa nekim tamo "javorima, metalcima" u domaćoj ligi - rekao je Lazanski, a na konstataciju voditeljke Irine Vukotić (koja navija za Partizan) da i partizanovci čestitaju, Lazanski je rekao da "moraju da čestitaju".

Govoreći o saradnji Srbije sa Kinom, Lazanski je, u vojnom smislu, uporedio Kinu sa SAD.

- Trgovački Kinezi su trenutko broj jedan, ekonomski na drugom mestu, a situacija na Pacifiku, kada je reč o pomorskim kapacitetima, trenutno je u korist Kineza, što su Amerikanci svojevremeno potvrdili -  počeo je svoje izlaganje Lazanski i dodao da je kineska linija odbrane u svakom trenutku apsolutno spremna na vojnu akciju svake vrste.

Vojnopolitički komentator prokomentarisao je temu, koja se već neko vreme provlači kroz domaće medije, o vraćanju služenja vojnog roka, ali i domaćem vojnom potencijalu.

- Apsolutno sam za povratak obaveznog služenja vojnog roka. Svaki dinar uložen u vojsku dvostruko se isplati. Na primer, sredstva uložena u uniforme, direktno su povezana sa razvojem domaće tekstilne industrije i tako dalje - objašnjava Lazanski.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.