Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 20:06

Katai iz vazduha spasio Zvezdu posle Nathove lukave majstorije i Borjanove greške (VIDEO)

Zvezda bila bolja do gola Izraelca, Partizan posle njega. Na kraju je remi iz skoka potpisala Zvezdina „desetka“

Partizan je bio blizu odlaska na plus pet zahvaljujući Bibarsu Nathu. Zvezda je prokockala pola sata i kusur bolje igre u prvom poluvremenu, Partizan je imao šanse da drugim golom reši meč, ali nije imao rešenje za neverovatno opasnog Aleksandra Kataija u vazduhu. Tri puta je Zvezdina „desetka“ skakala Partizanovim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << štoperima na petercu i treći put ih je kaznila.

Kako god da se završilo, neko bi žalio. Zvezda zbog bolje igre u prvom poluvremenu i loše reakcije Milana Borjana na lukavstvo Natha, a Partizan jer nije dotukao večitog rivala kada je mogao da stekne veliku prednost. Na kraju je podela plena bila i najrealniji ishod.

Po postavkama trenera je od početka bilo jasnije da Dejan Stanković ima veću želju da napadne. Stanojević je izveo očekivan tim sa sa Nathom u ulozi plejmejkera oko kojeg je sve trebalo da se vrti. Rikardu Gomešu se od početka videlo da je prethodnih dana imao problema sa povredom. Stanković je iznenadio sa Nenadom Krstičićem polulevo u rombu na sredini, Mirko Ivanić je igrao nešto isturenije kao „desetka“, a Katai je imao ulogu lutajućeg špica koji je trebalo da pomeri Partizanove linije i pronađe rupu u njima.

Prvi je rupu pronašao Lois Dioni. Možda Francuz nema egzekutorske sposobnosti rasne devetke, ali sa fizičkom formom u usponu iz utakmice u utakmicu otkriva da mu je kretanje najjači kvalitet. Sjajno je regaovao na dugu loptu u četvrtom minutu, pobegao Igoru Vujačiću, Siniša Saničanin je bio neodlučan i Francuz se našao u dobroj šansi pred golmanom Partizana. Ali šutirao je pravo u Popovića koji je bio odlično postavljen da skrati ugrao.

Zvezda je bila ta koja je u prvih desetak minuta gazila autoritativno travnjak u Humskoj i diktirala tempo. Katai je oprobao Aleksandra Popovića sa distance, Seku Sanogo je dobro istrčao napred, odigrao dupli pas sa Dionijem i gađao pored gola. Potom je Katai još jednom tukao sa distance, ali preko gola...

Probudio se uspavani Partizan posle desetak minuta. Bibars Natho je probao pas u prostor, Gomeš je pokušao dva puta da lomi Aleksandra Dragovića u situacijama „jedan na jedan“, ali je Austrijanac pokazao vrhunsku klasu. Dioni je nastavio da traži prostor iza leđa poslednje linije Partizana i pravio probleme Vujačiću koji ga je ovo puta zaustavio u poslednjem trenutku. Ivanić je došao do daha od Zdjelara i Jojića i probao sa 20 metara. Dragović je dominirao u poslednjoj liniji dok je Partizan potrošio previše lopti po levoj strani na Jovića nadajući se da će Strahinja Eraković biti slabija karika Zvezdine poslednje linije. Ništa od toga...

Pola sata bolje igre Zveda nije pretočila u vođstvo, ali jeste u najbolju šansu. Milan Rodić je iz drugog centaršuta na utakmici poslao loptu tamo gde treba, a Katai nadskočio Partizanove štopere. Popović je ostao ukopan, ali je Partizan spasila prečka.

Uveo je Partizan meč u mirniji ritam, možda uspavao večitog rivala i dočekao šansu da zada fatalan udarac. Koliko je samo Bibars Natho opasan igrač! Lagano je doneo loptu od aut linije do kaznenog prostora, krajičkom oka video da Borjan očekuje centaršut, sačekao ga da napravi korak i onda odapeo strelu u bliži ugao!

Jeste gol na dušu Zvezdinog golmana, ali je i istovremeno i spomenik za iskustvo i lukavstvo sjajnog Izraelca. Nije Natho igrač koju će pretrčati ili predriblati trojicu, ali na terenu razmišlja brže od ostalih što je u ovakvim utakmicama presudno. Samo dva minuta kasnije opet je Natho digao Grobare na mnoge. Ovoga puta sa druge strane, šutirao je iskosa, ali ga je Sanogo izblokirao da lopta završi iznad prečke.

Natho je zapalio tribine u Humskoj i sipao benzin u Partizanov motor. Krenulo je povijanje Zvezdine grogirane odbrane. Sjajno se iz drugog plana ubacio Slobodan Urošević, hteo da proigra Rikarda na ziceru, ali je Dragović bio tu da spasi Zvezdu totalnog nokauta. Šampion je bio na konopcima i čekao zvižuk Novaka Simovića da se konsoliduje na poluvremenu. Sve što je Zvezda imala od igre u prvih pola sata se raspalo posle gola Natha, a Partizan je namirisao krv.

Pokušao je Dejan Stanković izmenom i promenom formacije na poluvremenu da trgne ekipu i poremeti Partizan u naletu. Uveo je mladog napadača Marka Lazetića umesto Krstičića, povukao Ivanića u sredinu, ali je Partizan nastavio da igra bolje. Gde su crno-beli stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu. Vujačić je tukao glavom kao nogom posle kornera ali pravo u Borjana. Rikardo je odbitak sproveo u mrežu, ali je prethodno Urošević napravio faul odgurnuvši Rodića. Tako je presudio sudija Simović posle konultacije sa VAR sobom.

Stanković je opet reagovao i uvođenjem Milana Gajića umesto korektnog Erakovića očekivao više opasnosti po desnom boku, ali mu je Zvezdina „dvojka“ vratila sa dva centaršuta na tribine.

Partizan je igrao bolje, otvorilo mu se još više prostora i umalo da prelomi utakmicu u 61. minutu. Centimetri su delili Rikarda od gola. Lukavo je šutirao iz okreta pored stative, a imao je Uroševića samog... I Stanojević je video da se njegovom timu otvorilo više prostora pa je povređenog Lazara Markovića zamenio Kvinsija Menigom, a umesto nekonkretnog Nemanju Jovića uveo Nikolu Terzića.

Imala je Zvezda mlak pokušaj Lazetića, nekoliko kornera, ali slabo je to bilo... Partizan je dobro zatvorio sve prilaze golu, a Stanojević rešio da zatvori utakmicu uvođenjem razbijača Aleksandra Šćekića umesto očigledno umornog plejmejkera Natha. Nadao se Partizanov trener da će Šćekić biti prevaga i na skoku.

Desilo se suprotno!

Filipo Falko umesto Ivanića je bio sledeći potez Stankovića. Italijan je izveo lep prekid, a Katai opet bio najviši u skoku. Gađao je preko gola i otišla je Zvezdina najbolja šansa za gol u drugom poluvremenu. Imao je i Partizan lep pokušaj Terzića za 2:0 u 82. minutu, ali mladi vezista posle dobre finte nije naciljao dobro iskosa.

Prepustio je Partizan Zvezdi incijativu, a crveno-beli su to oberučke prihvatili. Opet je Rodić uputio idealan centaršut, opet je Katai bio najviši u skoku i ovoga puta je pogodio metu. Očekivalo se od Zvezdinog "Magika" da nekim potezima na zemlji napravi razliku večeras, a on ju je napravio u skoku kao da je u njega ušao duh Olivera Birofa. Popović u 83. minutu nije imao šanse kada je Katai nacilajo glavom na petercu.

Kada se sva sabere, oba tima su imala po 40 i kusur minuta bolje igre i remi je na kraju možda bio i najpravedniji ishod. Šampionska trka se nastavlja sa istog mesta, s tim što Zvezda ima derbi pred svojim navijačima. Meč u Humskoj definitivno nije razočarao s obzirom da su ga igrala oba tima i da su hteli pobedu. Kakvi su bili neki raniji derbiji, ovaj večeras je zaslužio pohvale.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

/Natho 36 - Katai 83/

Stadion Partizana, Beograd.

Sudija: Novak Simović.

Žuti kartoni: Saničanin, Zdjelar (Partizan), Kanga, Sanogo, Lazetić, Dioni (Zvezda)

Partizan
(4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (88. Holender) – Marković (66. Menig), Natho (72. Šćekić), Jović (66. Terzić) – Rikardo.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Eraković (55. Gajić), Dragović, Degenek, Rodić – Sanogo (77. Stanić), Krstičić (46. Lazetić) – Ivanić (72. Falko), Kanga, Katai – Dioni.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.