Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 10:48

Kako je Zvezda htela da prevari fudbal...

Crveno-beli u Surdulici doživeli tek peti prvenstveni poraz od juna 2017. godine, ali ovaj može da bude koban

Crvena zvezda je računajući evropsku eru, započetu juna 2017. godine, doživela u Surdulici tek peti prvenstveni poraz. Pre sudara sa ekipom Dušana Đorđevića crveno-beli su pali u Senti protiv TSC-a u duelu lišenog bilo kakvog takmičarskog značaja. Generacije Vladana Milojevića i Dejana Stankovića pobeđivali su još Napredak, Čukarički >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Partizan u večitom derbiju odigranom septembra 2019. godine.

Ali neuspeh na jugu Srbije može da bude koban kada su u pitanju ambicije vezane za odbranu šampionske titule. Crveno-beli se već nalaze u nedozvoljnom minusu, i imaju teoriju kao najboljeg mogućeg saveznika. Jer u slučaju da pobede sve utakmice do kraja šampionata crveno-beli će uspeti da nastave kontinuitet na najvažnijem frontu.

Crvena zvezda je protiv Radnika, jednostavno rečeno, pokušala da prevari fudbal. Susret na teškom terenu u Surdulici bio je energetski najslabija utakmica pod komandom Dejana Stankovića još od gostovanja u Senti juna 2019. godine, pre više od 500 dana, kada su crveno-beli izgledali jako loše. Kao da su puškom naterani da igraju. Ali tada su bolovali od manjka ambicije, pošto su već kaparisali titulu i izgubili šansu da se domognu Kupa Srbije neuspehom na travi stadiona u Humskoj.

Slično je bilo i na gostovanju Radniku. Posle serije prilično lakih pobeda u prvenstvu, crveno-beli su želeli da se dobro preznoje na jugu Srbije i prekrate vreme do utakmice sa Midtjilandom. U nekim ranijim mečevima im je to uspevalo, ali su protiv Radnika kažnjeni. Čak je i Dejan Stanković posle 20 minuta zamišljeno seo na klupu i nepomično gledao u jednu tačku. Prilično čudno ako se zna od kakvog je temperamentnog materijala satkan bivši as Lacija i Intera.

Zvezda bi u svakom trenutku i na svakom terenu na kugli zemaljskoj morala da pobedi tim koji je pre susreta sa šampionom Srbije osvojio samo 10 bodova. I povrh svega je bio ophrvan velikim kadrovskim problemima, što se videlo u ofanzivnoj inferiornosti ekipe Dušana Đorđevića u nekim ranjim mečevima. Reč je o timu koji je prethodni put postigao dva gola još 20. avgusta na gostovanju Mladosti iz Lučana. A onda je u Surdulicu došla Crvena zvezda.

Najveća Stankovićeva krivica ogleda se u činjenici da nije prepoznao trenutak, ni bitnu okolnost. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu izgledala negledljivo pokušavajući da kroz pas igru dođe do šanse za gol. Bilo je to vreme bačeno u bunar, posebno što su vezisti crveno-belih bili mlaki, na granici nezainteresovanosti, nisu osvajanjem dugih lopti pomagali ofanzivnom delu tima da napada nepostavljenu odbranu Radnika.

„Ako želiš da pobediš moraš da budeš agresivniji i da više želiš. Ja sam izabrao ovaj tim, namestio taktiku, ja sam taj koji je morao više. Preuzimam odgovornost. Radili smo neke stvari koje nismo spremali“, poručio je posle duela u Surdulici Dejan Stanković.

Ulaskom Pavkova i Krstičića počelo je nešto da se stalno dešava ispred gola Ranđelovića. Ali bilo je kasno, obzirom da su Despotovski i sjajni golman Surduličana narasli kao kvasac. Pa ih je za pokazanu hrabrost i sreća milovala.

Veliko je pitanje kako bi se duel u Surdulici završio da je tek oporavljeni Pavkov krenuo od početka. Ali u toj konstataciji sažete su i sve greške sportskog sektora. Jer navijači Crvene zvezde počeli su da gledaju u nebo i mole se za zdravlje golgetera iz Begeča, što dovoljno govori o učinku Luia Dionija. Francuz je posle epizodne uloge u Danskoj dobio potreban kontinuitet i za 105 minuta na terenu protiv Radničkog i Radnika upisao asistenciju ka Benu. Na poslednjem meču je izgledao jako loše, inertno i slabašno u duelima. Bio je gotovo nevidljiv, čime je samo podgrejao priče u neophodnosti da se njegova pozajmica sa Anžeom raskine u decembru. Kako bi se bar malo sanirala učinjena šteta. Negde u isti koš ide i Filipo Falko. Ponovo Italijan nije uspeo da nadoknadi gubitak izazvan neigranjem Aleksandra Kataija. Govor tela mu je bio vrlo zabrinjavajući, kao da jedva čeka da se meč završi, i kao da igranje fudbala u crveno-belom dresu za njega predstavlja ozbiljno mučenje.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde dobili su podršku od najvernijih navijača posle utakmice u Surdulici. I dalje se veruje u odbranu titule, ali se nezadovoljstvo uselilo u Ljutice Bogdana. Poništen je dobar deo urađenog posla u Ligi Evrope gde ponovo miriše na evropsko proleće.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.