FMP stao u Ljubljani, Budućnost bolja od Igokee

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP stao u Ljubljani, Budućnost bolja od Igokee

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su ekipu FMP-a sa 93:89, u jednom od derbija ABA lige. Budućnost u Laktašima bolja od Igokee 83:72. U nedelju se igra "večiti" derbi, Partizan dočekuje Crvenu zvezdu.
Pravi derbi odigrali su Cedevita Olimpija i FMP, u utakmici sedmog kola ABA lige. Na kraju je trijumf pripao domaćoj ekipi – >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 93:89, koja je tako ostala na samo jednom porazu u takmičenju.

Olimpija je vodila tokom većeg dela susreta, a posle tri odigrane četvrtine izabranici Slavena Rimca imali su deset poena prednosti.
Ipak, ekipa FMP-a uspela je u psolednja dva minuta da priđe na minus dva, ali je presudilo iskustvo domaće ekipe, kao i brzopletost izabranika Vladimira Jovanovića.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 21 poenom, dok je u timu iz Železnika najbolji bio Đorđević sa 17.
FMP je zabeležio drugi poraz u sezoni, posle izgubljenog meča od Partizana.
U prvom meču dana Budućnost je kao gost savladala ekipu Igokee sa 83:72 i, kao Cedevita Olimpija, ostala na jednom porazu u takmičenju.
Rezultati i raspored sedmog kola ABA lige:
Subota:
Igokea - Budućnost 72:83
Cedevita Olimpija - FMP 93:89
Nedelja:
Mega Bemaks - Primorska (12.00)
Mornar - Zadar (18.00)
Partizan - Crvena zvezda (20.00)
Ponedeljak:
Cibona - Krka (18.00)
Tabela: Budućnost 6-1, Cedevita Olimpija 6-1, FMP 5-2, Crvena zvezda 4-2, Partizan 4-2, Primorska 4-2, Mornar 3-3, Krka 3-3, Igokea 1-6, Cibona 1-5, Mega Bemaks 1-5, Zadar 0-6.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP pao u Ljubljani

Izvor: B92, 16.Nov.2019

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su FMP na domaćem terenu rezultatom 93:89 u 7. kolu ABA lige...Cedevita je nastavila da ređa pobede i ostvarila šesti trijumf, dok je FMP pretrpeo drugi poraz...Gosti iz Železnika doživeli su pad krajem treće četvrtine, pa je Cedevita Olimpija uspela da se...

Nastavak na B92...

Muški otpor FMP-a, ali ipak nedovoljan za Cedevitu

Izvor: MozzartSport.com, 17.Nov.2019, 01:07

Sutra jeste večiti derbi, ali je i susret Cedevita Olimpije i FMP-a veliki derbi ovog kola ako gledamo tabelu. Radi se o dve ekipe koje su uz Budućnost do sada pokazale najviše, i može da se kaže da su večeras opravdali očekivanja i odigrali dobar duel u Ljubljani. FMP je pružio muški otpor...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.