Čestitke sudijama što su osvojile bod za Zvezdu!

Izvor: Mondo, 24.Sep.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čestitke sudijama što su osvojile bod za Zvezdu!"

U Partizanu ljuti na sudijsku četvorku koja je sudila 158. "večiti derbi". Miloš Vazura: "Sudije su došle da POKRADU Partizan! Ovime je ODREĐEN prvak države u fudbalu".

U Partizanu su besni na sudijsku četvorku na čelu sa glavnim arbitrom Danilom Grujićem i njegovim pomoćnikom Nenadom Đokićem.

Sve zbog sporne situacije iz 72. minuta, kada su sudije odmah priznale gol nakon udarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << glavom Ričmonda Boaćija, i intervencije Vladimira Stojkovića. Da li je lopta celim obimom prešla crtu? I posle "100 gledanja" snimka ostaje dilema. Partizan je svojevremeno tražio uvođenje VAR tehnologije u srpskom fudbalu. Ostao je usamljen... Da je ta tehnologija uvedena, sada dileme ne bi bilo.

Uglavnom, Zvezdi je priznat gol za 1:1, a golman Vladimir Stojković je kipteo od besa, poručujući da ga je sramota što živi u ovakvoj zemlji i da će sutra da se odrekne srpskog pasoša. Takođe, rekao je i da se "nekad ne može protiv više sile" i da Partizan "nije smeo da pobedi".

Na toj liniji je i izjava generalnog direktora Partizana Miloša Vazure koji je direktno optužio sudije da su odlučile 158. "večiti derbi" na štetu crno-belih. Ne samo da su odlučile, nego su imale nameru da oštete Partizan, odnosno da su i došli na stadion u Humskoj sa tim ciljem - da pokradu Partizan!

"Što se nas tiče mi smo pobedili! Nažalost, od kad je uveden sistem da se dele bodovi, u suštini ko pobedi derbi taj osvaja titulu. Oni su danas ODREDILI ko će da osvoji titulu. Taj treći ili četvrti sudija, ne znam ni kako se zove (Nenad Đokić, prim. aut.) čovek je OČIGLEDNO DOŠAO DA POKRADE Partizan. Na usporenom snimku se vidi da gola nije bilo. Po statistici Zvezda nije imala šut u okvir gola i jednostavno došle su sudije da odluče derbi. Partizan je bio dominantan, mnogo bolji, ali Zvezda je, pored svojih 11 igrača imala 12. igrača u sudijama. Čestitke sudijama, svoj četvorici, što su izvukli bod sa ovog stadiona, čestitke i glavnom Danilu Grujiću, nadam se da će ovako da vodi i neke evropske utakmice", rekao je Vazura za TV Partizan odmah posle 158. derbija koji je završen 1:1.

Vazura nema dilemu da li će nadležni organi FSS da se konačno pozabave suđenjem i sudijskom organizacijom na valjan način. Vazura smatra da NEĆE.

"Kao i uvek te greške će ostati nekažnjene, biće unapređeni, dozvoliće im se da pogreše još koji put, a sve to na štetu Partizana. Nije ovo prva greška, imali smo nedosuđen penal protiv Rada, a dosuđen nikakav penal protiv Proletera... Pozivam sve navijače Partizana da podrže ekipu, videli ste kako se borimo, dođite da ih podržite u Nišu".

Inače, Partizan je i ranije imao primedbe na suđenje Danila Grujića u nekim prethodnim derbijima, a najteže je oštetio crno-bele kada je u 147. "večitom derbiju" dosudio penal za Zvezdu, smatrajući da je Nemanja Rnić igrao rukom (lopta ga je udarila u nogu). Međutim, Evandro je promašio penal, a Partizan je taj meč dobio 2:0.

I u narednom, 148. "večitom derbiju" Grujić je napravio previd. Kao dodatni sudija, kraj gol-linije, nije video prekršaj nad Gregorom Balažicem u šesnaestercu Crvene zvezde, pa je potom bio suspendovan neko vreme.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić sve je okarakterisao kao "veliku nepravdu", jer je Partizan bio bolji, ali je u izjavi za TV Partizan bio staloženiji i mirniji od mnogo mlađeg Vazure.

"Organi koji su zaduženi za regularnost takmičenja treba ovim da se pozabave, jer ovo baca senke na uspehe i Crvene zvezde i Partzana. Ako se ovo dešava na derbiju, možete misliti šta se dešava na nekim drugim utakmicama", primetio je Vučelić.

Izvor: MONDO

 Pratite nas i na Instagram profilu MONDO Sport!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.