Čanak: Zvezda je istrošena, Partizan da napadne trofej

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Zvezda je istrošena, Partizan da napadne trofej

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je pred početak košarkaške Superlige Srbije da ovo takmičenje zaslužuje veći respekt, kao i da njegova ekipa ima obavezu da proba da osvoji trofej.

U Kući košarke održana je konferencija za medije na kojoj su govorili treneri timova učesnika Superlige. Trener Partizana Nenad Čanak je u uvodnom delu svog izlaganja govorio o momentu u kojem ekipe dočekuju start takmičenja.

"U Superligu klubovi ulaze u drugačijem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trenutku i drugačijoj formi. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica, verovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su poslednje utakmice igrali početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored. Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima. Zaslužuje veći respekt", istakao je Čanak.

"Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umeli da napadnemo trofej", naglasio je Čanak.

Upitan da prokomentariše tri poraza u pripremnom periodu, trener crno-belih je izjavio:

"Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm. Bolje što se desilo sada u mrtvom periodu, nego kao prošle godine kada Superliga nije zavšrena kako je trebalo za nas. Očekujem reakciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas", zaključio je Čanak.

Svoj prvi meč u Superligi, crno-beli igraju u četvrtak 19. aprila od 20 časova protiv novosadske Vojvodine.

Čanak pred start @KLSrbije : "Partizan ima obavezu da napadne trofej"https://t.co/lgECgOnCaV#KKPartizan#KLSrbijepic.twitter.com/UHkz2IMsly
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko će biti šampion Srbije?

Izvor: Mondo, 17.Apr.2018

Skoro svi treneri učesnika Superlige okupili su se u utorak u Kući košarke, da najave početak takmičenja za titulu prvaka Srbije.

Nastavak na Mondo...

Treneri Superlige: Košarka iznad svega; Muta Nikolić: Ne sviđa mi se što je ABA liga zatvorena; Jovanović: Čović najbolji plejmejker u ABA

Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2018

Zvaničnom konferencijom za novinare u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Sazonovoj ulici najavljen je početak Superlige, gde su svoja očekivanja iznela devetorica stručnjaka. Dušan Alimpijević je govorio o velikim promenama u Crvenoj zvezdi, Nenad Čanak o obavezi Partizana da napadne...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.