Božović: Ostali smo dužni u prošlom derbiju

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Ostali smo dužni u prošlom derbiju

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegova ekipa "ostala dužna" u prošlom "večitom" derbiju i da će učiniti sve da se iskupi i pobedi Partizan u predstojećoj utakmici.
"Ostali smo dužni u prošlom derbiju. Kao posledica loše igre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je primljen gol, a Partizan nije briljirao, ali je za nijansu bio bolji. Verujem u ovu ekipu, nadam se da će biti praznik za sve koji dođu na stadion, pa i za ove na terenu", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će se igrati protiv Partizana u 24. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli će na dan "večitog" derbija proslaviti 72. rođendan.
Božović je naveo da će utakmica sigurno biti neizvesna, a da bi "dobra igra i pobeda" bili najveći poklon navijačima za rođendan.
"Jedan od najvećih derbija u Evropi, najveći u Srbiji, iako mnogi pljuju po tom fudbalu. Ova utakmica uvek izaziva veliku pažnju. Teško je prognozirati rezultat, ali se nadam da ćemo pobediti uz podršku naših navijača", dodao je trener Zvezde.
Utakmicu će suditi Majo Vujović, iako je bilo planirano da arbitar bude Milorad Mažić, što je izazvalo burne reakcije i "rat saopštenjima" Zvezde, Partizana i mnogih drugih klubova Super lige.
Božović je kazao da uoči utakmice želi da govori samo o fudbalu jer će se u subotu "igrati fudbal".
"Ovi ljudi koji se oglašavaju, podgrejavaju negativnu atmosferu, neka razmisle šta može da se dešava na terenu i oko njega. Što se mene tiče, očekivao sam Mažića. Objektivno je to najbolji sudija, a najbolji treba da sudi najveću utakmicu. Vujoviću će biti veoma teško jer su sve oči uprte u njega. Verovatno ima pritisak, a taj pritisak su nametnuli oni koji su ga postavili da sudi. Nadam se da neće pogrešiti. Ako pogreši neće biti kriv, biće kriv onaj ko ga je doveo", kazao je Božović.
Zvezda će u "večitom" derbiju imati sve igrače na raspolaganju, osim od ranije povređenog Mihaila Ristića.
Božović je naveo da pred derbi uvek ima pozitivnu tremu jer je reč o "za njega najvećoj utakmici sa najvećim rivalom". Kao prednost Zvezde, istakao je domaći teren i stadion, kao i šest bodova prednosti na tabeli. On je naveo da se ne plaši da će Gelor Kanga biti isprovociran i ponoviti grešku kao protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je dobio crveni karton.

Takođe, rekao je da mnogo očekuje od Kange i njegovih saigrača iz veznog reda Mičela Donalda i Damjana Le Taleka, za koje je kazao da imaju kvalitet i da "izgledaju mnogo bolje" nego na kraju prošle polusezone.
Trener Zvezde je istakao da pobeda u derbiju neće odlučiti osvajača titule i ocenio je da će trka "biti neizvesna do samog kraja".
Upitan da li očekuje Partizan sa jednim ili dva napadača, Božović je rekao da je Zvezdi svejedno.
Kao najveći kvalitet "večitog" rivala istakao je odlične pojedince, posebno u napadu.
"Partizan ima nekoliko izvanrednih pojedinaca. Uroš Đurđević je u izvanrednoj formi i on je najveća opasnost. Tu je i Leonardo. Ta dvojica mogu da naprave probleme. Isto tako Marko Janković ili Alen Stevanović ako budu igrali. Napadačka linija Partizana je sasvim solidna", rekao je Božović.
Utakmica će igrati u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".
Zvezda je apelovala na sve posetioce da "što ranije" dođu na stadion kako bi se izbegle gužve. Najavljena je "rigorozna kontrola" na ulazima, a kapije će biti otvorene tri sata pre početka utakmice.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Božović: ''Očekivao sam Mažića, ako pogreši Vujović, kriv je onaj što ga je doveo''

Izvor: Sportske.net, 03.Mar.2017

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegova ekipa "ostala dužna" u prošlom "večitom" derbiju i da će učiniti sve da se iskupi i pobedi Partizan u predstojećoj utakmici..."Ostali smo dužni u prošlom derbiju. Kao posledica loše igre je primljen gol, a Partizan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.