Zagorac u poslednjoj sekundi doneo pobedu Partizanu

Izvor: RTS, 12.Jun.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagorac u poslednjoj sekundi doneo pobedu Partizanu

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde u drugom finalnom meču Košarkaške lige Srbije sa 73:72, trojkom Radeta Zagorca u poslednjim sekundama meča. Partizan je izjednačio u finalnoj seriji na 1:1.
Rade Zagorac trojkom u poslednjoj sekundi doneo je pobedu Partizanu u drugom finalnom meču Košarkaške lige Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Meč koji je bio sušta suprotnost prvom susretu "večitih", završio se na sličan način, neizvesnom završnicom.
Obe ekipe imale su velikih problema u šutu za tri poena, što govori i podatak da su kombinovano promašili prvih 20 šuta van linije 6,75.
Partizan je krajem prve četvrtine zaigrao bolje i stekao prednost. U jednom momentu crno-beli su uspel ida povedu sa deset poena i činilo se da imaju konce utakmice u svojim rukama.
Zvezda je zaigrala mnogo bolje u nastavku u drugom poluvremenu. Crveno-beli su iskoristili prazan hod Partizana da sustignu deficit i potom trojkama Berona i Riversa povedu sa šest poena.
U poslednjoj četvrtini na krilima Fajea i Davidovca činilo se da će onda Zvezda da prelomi meč u svoju korist, ali su izgubljene lopte i lako primljeni poeni vratili Partizan u život.
Poenima Fajea iz "odbojke" na ofanzivnom skoku u poslednjem minutu Zvezde je povela 72:70.
Partizan je imao napad za pobedu u trajanju od sedam sekundi, koji je iskoristio.
Crno-beli su nakon tajm-auta Tomića promenili odluku o poslednjem napadu, pa je lopta išla na Radeta Zagorca, koji je do tog momenta promašio svih šest trojki koje je pokušao.
Ipak, Zagorac je prešao put od tragičara do junaka, pošto je pogodio za tri poena par sekundi pre poslednjeg zvižduka.
Bili Beron pokušao je da u preostalom vremenu sa više od pola terena postigne trojku, bio je blizu, ali ne i uspešan.
Najefikasniji u redovima Partizana bili su Pejdž sa 19 i Janković sa 13 poena. Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Faje sa 14 i Davidovac sa 11 postignutih poena.
Partizan odnosi pobedu na oduševljenje svojih navijača i izjednačuje na 1:1 u finalnoj seriji. Ekipa koja prva zabeleži tri pobede će biti šampion Srbije.
Treći meč igra se u petak, ponovo pred Zvezdinom publikom.
Ovako je protekao meč: 
21.10 – Kraj meča, pobeda Partizana od 73:72. 
20.35 – Treća četvrtina završena je rezultatom 53:49 za Crvenu zvezdu. Gostujuća ekipa bila je u naletu u trećoj četvrtini i uspela da preokrene meč u svoju korist. Partizan se mučio u šutu za tri poena, Zvezda taj prazan hod uspevala da kazni, sustigne zaostatak i potom povede. Šest poena iznosila je najveća prednost Zvezde u trećoj četvrtini, ali se Partizan "flouterima" Renfroa održao u meču.
19.54 – Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi sa 36:29. U drugoj četvrtini se igralo u serijama. Zvezda je uspela da na krilima Berona i Riversa smanji deficit na dva poena, ali je potom usledio period igre u kojem je bolji bio Partizan. Renfro je prekinuo seriju od 20 uzastopnih promašaja za tri poena i doneo dvocifrenu i najveću prednost crno-belima od deset poena. Amerikanac predvodi Partizan na poluvremenu sa osam poena, dok su Nikola Janković i Novica Veličković dodali po šest. Kod Zvezde pet poena ima Odžo.
19.27 – Kraj prve četvrtine, nakon deset minuta Partizan vodi sa 17:9. Bolja igra crno-belih na startu drugog meča. Partizan je do vođstva od osam poena došao krajem četvrtine, kada je zaigrao bolje u odbrani, koja je otvorila prostor za lake poene u tranziciji. Obe ekipe se muče u šutu za tri poena, pošto nisu pogodili nijednu trojku iz 14 pokušaja.
19.03 – Nakon intoniranja himne Srbije, počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

18.40 – Košarkaši obe ekipe su na terenu, u toku je zagrevanje...
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljadu stepeni u "Pioniru", sramno ponašanje navijača Partizana i vođstvo crno-belih! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2019

Šta se sve dešavalo tokom prvog dela susreta Partizana i Crvene zvezde?..Nakon prvog dela igre Partizan vodi protiv Crvene zvezde mts u drugoj utakmici finala plej-ofa Super lige Srbije rezultatom 36:29...Tvrdo od samog starta utakmice, i jedni i drugi su se usredsredili na odbranu koliko su to mogli...

Nastavak na Sportske.net...

ZAGORAC POSLE TROJKE KARIJERE: O Trinkijeriju, PRODUŽECIMA i potezu koji je REŠIO Večiti derbi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019

Crno-beli slavili u drugom meču finalne serije...Sekunde su delile košarkaše Partizana od novog poraza u finalnoj seriji plej-ofa Superlige. Kada se činilo da će Crvena zvezda i drugi put zaredom slaviti u Večitom derbiju, stvar u svoje ruke preuzeo je Rade Zagorac...Nije služio šut Zagorca tokom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

KK Crvena zvezda: Čestitke Partizanu, nećemo biti statisti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019, 17:13

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem posle druge utakmice finale serije plej-ofa Superlige protiv Partizana, u kojoj su crno-beli izjednačili u seriji na 1:1..."KK Crvena zvezda čestita pobedu KK Partizan u drugoj utakmici finala Superlige Srbije. Kao klub nismo se oglašavali ni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.