Slavoljub Muslin za BKTVNews: Zvezda i Partizan moraju da smire strasti, odluka o smanjivanju stranaca dobra za srpski klupski fudbal

Izvor: BKTV News, 19.Maj.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavoljub Muslin za BKTVNews: Zvezda i Partizan moraju da "smire strasti", odluka o smanjivanju stranaca dobra za srpski klupski fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin u intervjuu za BKTVNews govorio je o novim imenima na spisku reprezentacije, o finalu Lige šampiona i situaciji u domaćem fudbalu.

Ranije danas Muslin je objavio spisak reprezentativaca koji će braniti boje Srbije u meču protiv Velsa u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pa je, logično, to bilo i prvo pitanje za selektora >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "orlova".

Konačno je na spisku, posle povrede i čekanja od strane UEFA, napadač Paoka Aleksandar Prijović.

"Igrama u svom klubu zaslužio je poziv, a jedan od važnih momenata bila je i dozvola UEFA. Nadam se i verujem da će se brzo uklopiti u naš sistem igre", prokomentarisao je novo ime na spisku šef struke našeg nacionalnog tima.

Takođe, objasnio je i (ponovno) nepozivanje Sergeja Milinkovića-Savića, momka koji blista u redovima Lacija.

"Mladu reprezentaciju očekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj, veoma važno takmičenje. Možda je u A timu bilo mesta za još neke, ali je sa nama sada samo Gaćinović, čak su Đurđević i Lukić koji su bili tu u prošlom okupljanju sada u mladoj reprezentaciji. Ako mi neko zatreba, pozvaću ga, ali dao sam sve mlade igrače selektoru Lalatoviću, da bi napravio što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu", rekao je Muslin.

Da li je olakšanje za Srbiju što za Vels ne igra njihov najbolji igrač, Geret Bejl?

"Nije uvek, što smo mogli da vidimo i u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine. Tad se u Parizu najbolji igrač Portugala Kristijano Ronaldo rano povredio i izašao iz igre, a Portugal zaigrao bolje od tog trenutka i na kraju dobio finale. Nikada nećemo saznati da li bi i sa njim u timu pobedili. Dakle, ne treba da se oslanjamo na to, već na naše snage i kada je protivnik u najjačem sastavu. Može da bude olakšavajuća okolnost neigranje Bejla, ali ne mora da znači", jasan je bivši trener Bordoa, Crvene zvezde, moskovske Lokomotive i još nekolicine evropskih timova.

Selektor se osvrnuo i na završnicu domaćeg šampionata.

"Partizan svakako ima veliku prednost, treba mu samo bod u poslednjoj utakmici, ne verujem da može da ispusti prednost. Ipak, u fudbalu je sve moguće, Zvezda je bila apsolutni favorit pa izgubila od Voždovca. Prema tome, sve je neizvesno do poslednjeg momenta, ali Partizan je veliki favorit."

Takođe, Muslin je pozvao Zvezdu i Partizan da 'spuste loptu', nakon sve češćih sukoba dva kluba preko medija.

"Mislim da strasti treba da se smire, da se završi prvenstvo, a onda svi zajedno da sednu za sto. To je jedino rešenje za boljitak srpskog fudbala, da ne bude više sukoba i takvih izjava, a ja se iskreno nadam da ih više neće biti i da će sve završiti kako treba."

EVROPSKO PROLEĆE DALEKO ZA SRPSKE KLUBOVE

Da li je konačno došlo vreme da neki naš klub prezimi u Evropi?

"Vrlo teško u ovim uslovima. Kao što sam već rekao, slabo nam je prvenstvo, nemamo uslove da zadržimo naše igrače i prodajemo ih vrlo rano, što je najveći problem. Nadam se da ćemo mi kao reprezentacija biti okomotiva našeg fudbala i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo u Rusiji, da ćemo biti primer kako igrati i boriti se za svoje klubove, te da će srpski fudbal krenuti nabolje", rekao je selektor Srbije, koji je danas na Fakultetu za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta održao veoma zanimljivu tribinu na temu 'Sport, obrazovanje, duhovnost'.

Takođe, zanima nas da li Vam je neko 'zapao za oko' u domaćem prvenstvu?

"Ne mogu da kažem da nam je fudbal na visokom nivou, ne bih da izdvajam nikog, ali kvaliteta ima. Posebno moramo da obratimo pažnju na naše mlade igrače, da ih što više koristimo i da igraju u klubovima jer samo tako će srpski fudbal opstati, znamo da para nema. Takođe, dovođenje stranih igrača nije dobro", izjavio je Muslin, pohvalivši odluku Fudbalskog saveza Srbije o smanjenju stranaca u našim klubovima:

"Odluka da se od sledeće sezone smanji broj stranaca u našem prvenstvu je veoma dobra, da bi se omogućio razvoj naših mladih igrača koji će tako više igrati u srpskim klubovima i napredovati."

FINALE LIGE ŠAMPIONA NEIZVESNO, TITULE MONAKA I FEJNORDA DOBRE ZA FUDBAL

Pitali smo trofejnog stručnjaka i za prognozu predstojećeg finala Lige šampiona, koje 3. juna u Kardifu igraju Juventus i Real iz Madrida.

"Nezahvalno je prognozirati taj meč jer u pitanju su dve dobre ekipe, koje su svojim igrama zasluženo u finalu. Juventus je ekipa koja ne prima mnogo golova, jedina koja nije primila gol od Barselone, pa je moguće da će to odlučiti. S druge strane, Real igra ofanzivno i dobar fudbal, biće to interesantna utakmica", mišljenje je selektora 'orlova'.

Bilo bi šteta da Đanluiđi Bufon ne osvoji Ligu šampiona?

"Da, bilo bi, jer je na kraju karijere i svakako je zaslužio, ali - nekad nema pravde."

Takođe, zanimalo nas je kako Muslin vidi promenu šampiona u zemljama poput Francuske, gde je radio, a gde je posle nekoliko godina Monako skinuo PSŽ sa trona, kao i u Holandiji gde se titulom posle 18 godina okitio Fejnord.

"Odnos snaga se malo promenio, Monako je ove godine začuđujuće prvi, ali igrali su dobro i imaju veoma mladu ekipu iz koje je većina ponikla u njihovoj školi. Dobro su ukomponovali tim, a i Pari Sen Žermen je odlaskom Zlatana Ibrahimovića izgubio udarnost koju su imali svih tih godina kada su osvajali titule, ali dobro je za fudbal da favoriti ne pobeđuju uvek", rekao je Muslin i dodao:

"Isti slučaj je i sa Holandijom, gde je Fejnord posle 18 godina prvi i ponavljam - to je zaista dobro za fudbal."

Mi bismo rekli da je i Slavoljub Muslin dobar za fudbal, srpski, s obzirom da je naša reprezentacija trenutno na prvom mestu grupe G kvalifikacija za Mondijal u Rusiji.

Selektoru smo za kraj poželeli upravo plasman na Svetsko prvenstvo, pa da 2018. godine uživamo u nastupima Srbije na najvećem fudbalskom takmičenju. Zahvalio nam se uz osmeh i - nije se bunio.

Davno je bila 2010. i Južna Afrika, vreme je za neke nove uspehe srpskog fudbala.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.