Ovo će biti Partizanov veliki hendikep, da li će Zvezda iz ovih situacija biti najopasnija?

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2020, 16:41

Ovo će biti Partizanov veliki hendikep, da li će Zvezda iz ovih situacija biti najopasnija?

Kako god, crno-beli su velikim delom svesno uticali na ovakvu sliku pred derbi.

Videli ste i startne postave, kao i ko će se naći na klupama za rezervne igrače u večerašnjem 163. večitom derbiju.

Šta je ono što se odmah može primetiti u poređenju sa prošloseztonskim derbijima?

Najuočljivije je da će Partizan večeras u odnosu na te mečeve u kojima je imao pozitivan bilans sa najvećim rivalom biti prilično hendikepiran kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pitanju visina igrača. Danas u ekipi Partizana nema visokog napadača Umara Sadika, kao ni visokog defanzivnog veznog Aleksandra Šćekića. Njihove pozicije su preuzeli dvojica, uz Sumu, verovatno i najnižih igrača - Asano i Natho.

Takođe, ni povratnik Miloš Jojić se ne ističe visinom, praktično pola Partizanovog tima nema fizičke predispozicije za dobru skok-igru. Ali, s druge strane, taj deo tima bi trebalo da ''veze'' po terenu, pa možda vidimo i neku Partizanovu ''tiki-taku''.

Na drugoj strani, Zvezda ima Falćinelija koji se već ističe odličnom igrom glavom, takođe i štoperi crveno-belih kod prekida umeju opasno da prete i generalno Zvezda je od početka sezone znatno opasnija iz prekida. Iz takvih situacija je postigla pet golova, a Partizan samo jedan.

Videćemo da li će to i večeras doći do izražaja, TV prenos počinje u 18 časova, možete ga gledati na TV Arena Sport, koja ga realizuje u saradnji sa ''AdmiralBet-om''.

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.