Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 13:12

Mladi Francuz sudi Zvezdi u Razgradu, Austrijanac debituje u Beogradu

Francuski arbitar Džerom Brisar biće glavni sudija na utakmici Crvene zvezde i Ludogoreca u Razgradu. Partizanu će protiv Flore u Beogradu suditi mladi Austrijanac Julijan Vajnberger.
Mladi Francuz Džerom Brisar deliće pravdu na utakmici drugog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Ludogoreca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Razgradu.

Brisar je prvi profesionalni meč sudio u sezoni 2016/17. u okviru druge francuske lige, a posle pola sezone prvi put je delegiran za duel najkvalitetnijeg nacionalnog takmičenja.
Na sudijskoj listi Uuefa je od 2018. godine, a prvi međunarodni susret na kojem je delio pravdu bila je utakmica Partizani - Maribor u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.
Arbitar rođen 1985. godine sticao je iskustvo sudeći u Francuskoj, Belgiji i na internacionalnoj sceni.
Do sada je sudio tri meča grupne faze Lige Evrope - u sezoni 2019/20. sudio je utakmicu Hetafe - Bazel, a godinu dana kasnije duele Dinamo Zagreb - Volfzberger i Slovan Liberec - Hofenhajm.
Ove sezone je delegiran samo za okršaje u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije - Ujpešt - Bazel i PAOK - Rijeka.
Austrijanac debituje u BeograduKao glavni arbitar na susretu Partizana i Flore u okviru drugog kola grupne faze Lige konferencija delegiran je Austrijanac Julijan Vajnberger.
Vajnberger je od 2018. godine na listi Fifa sudija, a debi u Prvoj ligi Austrije imao je tri godine ranije.
Prvi put će suditi utakmicu u grupnoj fazi nekog evropskih takmičenja, a po profesiji je policajac.
Austrijanac je sa svojim timom ove sezone delio pravdu na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija između PAOK-a i irskog Bohemijansa u Solunu, koji je grčki tim dobio rezultatom 2:0.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UEFA ODREDILA ARBITRE: Evo ko sudi Zvezdi protiv Ludogoreca

Izvor: HotSport.rs, 28.Sep.2021

Evropska kuća fudbala odredila je delioce pravde za mečeve drugog kola Lige Evrope. Poverenje da vodi utakmicu Ludogoreca i Zvede u Razgradu, dobio je francuski arbitar Džerom Brisar, objavila je UEFA. Brisar od 2018. godine sudi sa značkom UEFA, a do ove sezone je uglavnom sudio kvalifikacione mečeve...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.