Vaterpolo vraća sistem u kome je Superliga glavna, kreće 26. septembra

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2020, 11:22

Vaterpolo vraća sistem u kome je Superliga "glavna", kreće 26. septembra

Za razliku od prethodnih sezona, kada su se prvo igrala regionalna takmičenja, a onda domaće prvenstvo u skraćenoj varijanti, ove sezone će najbolji srpski vaterpolo klubovi, među kojima i niški Nais, odmah zaigrati u najjačem srpskom takmičenju. Superliga kreće 26. septembra, nastupaće 10 klubova, a nakon regularnog dela igraće se plej-of i plej-aut.

Iz Regionalne lige i dalje nema obaveštenja o >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tome kako će se A1 i A2 održati, ali trener Naisa Miloš Saković kaže da će, zbog epidemiološke situacije, verovatno biti turnirskog tipa.

Regionalna A2 liga se najverovatnije neće igrati u formatu na koji smo navikli, već je ideja da se po zavšetku Superlige odigra jedan turnir A2 lige. Ali i to nije ozvaničeno, tako da treba sačekati konačno rešenje. Dakle, sezona će biti jako specifična, ali i pored svega toga mi imamo obavezu da budemo na najvišem mogućem nivou - priča novi trener Nišlija.

Kako su saopštili u Vaterpolo savezu Srbije, Superliga će početi 26. septembra i igraće se do 24. aprila 2021. godine. Plan je da u tom periodu bude odigrano 18 kola (dvokružni sistem, svako sa svakim), a da onda prvih osam klubova igra plej-of, a 9. plej-aut sa drugoplasiranim u Prvoj A ligi.

U četvrtfinalu plej-ofa će se igrati dve utakmice, a u polufinalu i finalu na dve dobijene.

U Superligi konkurencija godinama nije bila jača, priča Saković. Kragujevački Radnički, Crvena zvezda i Šabac su, kao i prošle sezone snažni timovi, a pridružio im se i prošlogodišnji prvoligaš Novi Beograd, koji se pojačao toliko da ga Saković smatra favoritom za titulu.

Doveli su Miloša Ćuka, Draška Gogova, Marka Avramovića, Voju Čupića, na golu im je Dimitrije Ristićević, trenira ih Vlada Vujasinović i ova imena nam govore da su oni prvi favorit lige. Radnički iz Kragujevca je izuzetno snažan tim, Šabac takođe, a i Zvezda se pojačala sa Gavrilom Subotićem i biće jako kvalitetna. Videćemo šta će biti sa Partizanom i Banjicom, znamo svi šta se tamo dešava, a tu su i uvek neugodni Zemun i Stari grad - kaže Saković.

Sa malim izmenama u sastavu, ali oslanjajući se na oprobane snage, Saković smatra da je njegov tim po kvalitetu u grupi timova iza projektovano vodeće četvorke.

E sada, ja ne mogu i smem da kažem da mi treba da budemo peti, a da nisam ni počeo takmičenje. Sport je sve samo nije realan. Da je realan, lige se ne bi ni igrale. Naše je da maksimalno spremni uđemo u ovo takmičenje, a ukoliko budemo takvi rezultati neće izostati. Naš prevashodni cilj u narednih godinu dana da napravimo sistem koji će Naisu doneti svetlu budućnost - naveo je Saković.

Podsetimo, Nais je pripreme počeo pre desetak dana i za sada trenira na suvom i na otvorenom bazenu, zbog renoviranja zatvorenog. Većina dugogodišnjih prvotimaca niškog kluba produžila je ugovore, pa će Saković moći da računa na golmana Igora Lazića, Dragana Miloševića, Tihomira Živića, Nemanju Šilja, Senju Stjepanovića, Uroša Vasića, Matiju Miloševića i Marka Pavičića, a na "Čairu" su odlučili da ostanu i mladi talenti Matija Đorđević, Milan Kovačević i Petar Vujović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.