Izvor: Radio 021, 07.Avg.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti ugovorom obavezni da se javno zahvale državi za pomoć

Ugovorom koji će vaterpolo klubovi potpisivati kako bi dobili finansijsku pomoć od države, oni se obavezuju da se javno zahvaljuju za taj novac.

Naime, član pet ugovora propisuje da klub ima obavezu da "putem sredstava javnog informisanja, jasno i nedvosmisleno izrazi zahvalnost Vladi Republike Srbije i Vaterpolo savezu Srbije za dodeljenu finansijsku pomoć, te o istom dostavi dokaz Savezu u roku od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dana.

Takođe, od klubova je zahtevano da prilikom održavanja utakmica ili konferencija za štampu, odnosno bilo kakvog javnog nastupa, na vidnom mestu istaknu baner sa logom Vaterpolo saveza Srbije, kluba i sponzora Saveza i o istom dostavi dokaz Savezu najkasnije u roku od sedam dana od dana održavanja bilo kakvog javnog nastupa.

Kako je za "Danas" rekao predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić, ugovori se već uveliko potpisuju, a počela je i isplata sredstava.

"Radi se o jednogodišnjoj podršci. Za sada. Bilo bi dobro i korisno da se nastavi i posle ove sezone", naveo je Jelenić.

Podsetimo, Vlada Srbije najavila je da će preuzeti na sebe finansiranje vaterpolo klubova, što je rezultat sastanka između predsednika VSS Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba, učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige, kao i šest ženskih klubova.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.