Vaterpolisti sređivali dvorište OŠ Dragan Kovačević

Izvor: RTS, 15.Jun.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti sređivali dvorište OŠ "Dragan Kovačević"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašovič, Radomir Drašović i Nemanja Vico danas su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju "Dragan Kovačević". Srpski delfini kapice su zamenili šlemovima u punom jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige kako bi se uključili u akciju koja je samo uvod u 1,3 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara vrednu rekonstrukciju krova ove institucije.
Planiranu adaptaciju obezbedio je Vaterpolo savez Srbije preko svojih partnera i sponzora iz građevinske firme Jadran.

"Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva", rekao je Savić.
On je dodao da vaterpolisti žele da učestvuju njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu, ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari.
"Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde", poručio je Savić.
Nakon akcije sređivanja dvorišta i farbanja ograde škole Dragan Kovačević počeće radovi na rekonstrukciji krova, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja jula.
Na taj način đacima i zaposlenima u ovoj instituciji biće obezbeđeni bolji uslovi za edukaciju i rad od samog početka naredne školske godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADNA AKCIJA: Srpski vaterpolisti pomagali u obnovi škole (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019

Uskoro počinje i Svetska liga...Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nemanja Vico zajedno sa đacima učestvovali su u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju "Dragan Kovačević"...- Svesni uloge...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vaterpolisti Srbije opet pokazali humanost

Izvor: B92, 15.Jun.2019

Vaterpolisti Srbije podržali su akciju sređivanja Škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju OŠ "Dragan Kovačević"...Reprezentativci Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Nemanja Vico i Radomir Drašović, predvođeni selektorom Dejanom Savićem, su zajedno sa mališanima učestvovali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.