Vaterpolisti Vojvodine počeli treninge na Slanoj bari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 17:52

Vaterpolisti Vojvodine počeli treninge na "Slanoj bari"

Nakon Pandemije, počeli su da rade i novosadski sportski objekti. Zatvoren bazen "Slana bara" na Klisi ponovo je otvorio vrata za građane, a vaterpolo klub "Vojvodina" počeo je treninge.

Zvuk talasa, graja i pištaljka ponovo se čuju na novosadskom bazenu "Slana bara". Naglašavajući da su dodatno dezinfikovali sve površine, a posebno bazen pre početka rada, direktor Vojislav Jovanović ističe da se svi u tom objektu maksimalno pridržavaju mera predostrožnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i da je za njih dezinfekcija uobičajena obaveza, jer im je bezbednost građana na prvom mestu.

"Mi za razliku od drugih sportskih objekata, imamo stalni inspekcijskih nadzor, stalnu kontrolu vode hemijske i mikrobiološke ispravnosti tako da nas ovaj deo nije posebno pogodio, jer smo mi to radili i pre toga", kaže Vojislav Jovanović, direktor bazena "Slana bara".

U tom objektu pridržavaju se i mere – najviše 100 posetilaca. Direktor Vaterpolo kluba "Vojvodina", Marko Ćuk, ističe da je sredina u kojoj vaterpolisti treniraju jedna od najsigurnijih i zaključuje da je pandemija definitivno uticala i na vaterpoliste, ali da se sve polako vraća u normalu.

"Ono što je za sada sigurno to je da se vaterpolo sezona, govorim za prve ekipe, prekinula bez proglašenja pobednika. Ova sezona je znači završena, a što se tiče mlađih selekcija, ima nekih inicijativa da se u toku leta održe samo finalni turniri po generacijama, a mislim da će sve najnormalnije da se vrati od septembra pa na dalje", smatra Marko Ćuk, direktor Vaterpolo kluba Vojvodina.

Osim juniorske ekipe i prvog tima ženske i muške selekcije, bazen "Slana bara" se ponosi i školicom za vaterpolo, a trener Đorđe Popović, ističe da su deca najviše od svih čekala da se vrate svojim svakodnevnim treninzima.

"Deca su počela da treniraju, odziv je dosta dobar, tačnije svi su se vratili. Uradili smo sve lekarske testove i analize pre nego što su deca pristupila treningu. Radićemo celo leto, ponedeljkom, sredom i petkom od 8 do 9, mogu roditelji da dovedu decu malo pre 8, da se raspitaju, uvek ima nekoga na bazenu ili da nazovu na broj bazena koji stoji na sajtu kluba i na fejsbuk stranici", kaže Đorđo Popović, trener Školice vaterpola "Slana bara".

Prema rečima direktora, u susret letnjoj sezoni i u saradnji sa Gradom Novim Sadom, terasa ovog objekta bi trebala da bude renovirana do 15. juna, kada zaposleni i očekuju najveći odziv građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.