Izvor: RTS, 08.Mar.2022, 09:06

Vaterpolisti Srbije sa petoricom debitanata protiv Slovačke

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Bratislavu, gde će od 18 sati igrati protiv Slovačke u drugom kolu grupe C Svetske lige. Današnji meč nema poseban rezultatski značaj jer je je naša reprezentacija pobedom nad Italijom već obezbedila plasman u nastavak takmičenja.
Selektor Dejan Savić odredio je podmlađen sastav, a priliku će dobiti petoricu debitanata, dvojica golmana Mišović i Bulajić, bek Nešić, zatim Martinović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Milojević.

Na spisku su Milan Bulajić (Partizan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Tomić (Novi Beograd), Aleksa Nešić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkić (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Draško Gogov (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd) i Vuk Milojević (Crvena zvezda).
"Velika je stvar debitovati za reprezentaciju. Uspesi u juniorskoj selekciji su jedno, ovo je nešto sasvim drugo. Znamo da nemamo pravo na opuštanje, moramo da pokažemo da i ovakav sastav Srbije ima vrednost. Uradićemo sve da opravdamo poverenje ", rekao je golman Crvene zvezde Vladimir Mišović, ove sezone jedan od najboljih u crveno-belom taboru.
Slično razmišlja i Vasilije Martinović, član Novog Beograda.
"Maksimum ništa drugo. Ne znam Slovake, ali znam da moramo da odigramo najbolje što možemo da pokažemo da nismo slučajno pozvani. Vreme radi za nas i moramo da iskoristimo svaku priliku da potvrdimo kvalitet", rekao je Martinović.
U prvom kolu Srbija je bila bolja od Italije sa 12:9, dok je Slovačka zatim poražena od "azura" sa 22:4.
Bez obzira na rezultat današnjeg meča Srbija i Italija idu dalje na finalni turnir evropskog dela ovog takmičenja, koji će biti održan krajem aprila.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.