VATERPOLO: Kreće novo takmičenje reprezentacija

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Kreće novo takmičenje reprezentacija

Zvaće se Evropa kup i počeće već u novembru.

Foto: MN Press

Još jedno takmičenje u kalendaru vaterpolista!

Evropa kup, koji će igrati najbolje reprezentacije na kontinentu, počeće da se održava od predstojeće sezone, objavljeno je u subotu.

"Ovo će biti takmičenje koje će činiti najbolje svetske ekipe jer prema aktuelnim rang listama, evropske reprezentacije vladaju na globalnoj sceni", navodi se u saopštenju Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << plivačke federacije (LEN).

Takmičenje će se zbog gustog kalendara održati u tri faze, sve tokom vikenda.

Prvo će se igrati tri grupe u različitim gradovima sa po četiri ekipe, a po dve najbolje i dve najbolje trećeplasirane će obezbediti prolaz u drugu fazu.

Drugu fazu će činiti dve grupe sa po četiri tima, a dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe će proći na Superfinale.

Najbolje četiri reprezentacije će u Superfinalu igrati međusobno, svako sa svakim, a LEN je takav način ocenio "najpoštenijim".

Predsednik LEN-a Paolo Bareli izjavio je da ta organizacija ima ulogu da razvije vaterpolo i da je takmičenje nastalo na osnovu inicijative nacionalnih saveza.

"Kako bi se garantovao kontinuitet u aktivnostima evropskih nacionalnih timova, a kako su i tražili nacionalni savezi, LEN je odlučio da pokrene novo takmičenje kako bi omogućio najboljim timovima u Evropi sa igraju na najvišem nivou", naveo je Bareli.

Žreb za grupnu fazu takmičenja obaviće se u septembru tokom Evropskog prvenstva za juniore na Malti. Grupna faza prvog Evropa kupa održaće se od 17. do 19. novembra, osam najboljih će igrati od 15. do 18. februara, a Superfinale od 6. do 8. aprila.

Takođe, Evropa kup će se po istom sistemu igrati i u ženskoj konkurenciji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.