Španija savladala Nemačku i zakazala duel sa delfinima u četvrtfinalu EP

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija savladala Nemačku i zakazala duel sa "delfinima" u četvrtfinalu EP

Vaterpolo reprezentacija Španije savladala je ekipu Nemačke sa 12:6 i obezbedila plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, gde će igrati protiv selekcije Srbije.
Španci su opravdali ulogu favorita u duelu sa Nemačkom i došli do ubedljive pobede 12:6, pa će se za plasman u polufinale boriti protiv Srbije.

Izabranici Davida Martina obzbedili su pobedu nad Nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već u prvom poluvremenu (7:4), najviše zahvaljujući drugoj četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 6:3.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Granados Ortega koji je postigao pet golova, dok je n drugoj strani Džulijan Real postigao dva.

Duel između Srbije i Španije biće repriza finala sa prethodnog kontinentalnog šampionata, kada su "delfini" slavili posle boljeg izvođenja peteraca.
Čevrtfinalni dueli na programu su u sredu, a Srbija i Španija bi prema programu trebalo da se sastanu od 17.30.
Rezultati osmine finala EP:
Crna Gora
– Turska 17:6
Nemačka – Španija 6:12
Rusija
– Gruzija 14:13
Rumunija – Grčka 7:14
Parovi polufinala igraju se u sredu:
16.00 Italija – Crna Gora
17.30 Srbija – Španija
19.00 Mađarska– Rusija
20.30 Hrvatska – Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Repriza prethodnog finala EP " Španija ide na Srbiju!

Izvor: B92, 20.Jan.2020

Vaterpolisti Španije pobedili su Nemačku 12:6 (1:1, 6:3, 3:0, 2:2) i zakazali duel sa Srbijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva...Španija je opravdala ulogu velikog favorita i sigurnom igrom, stvorenom u drugoj deonici koju je dobila tri razlike, prošla među osam najboljih...Dominirao je Alvaro...

Nastavak na B92...

Hrvati u poslednjoj sekundi, prošli i Španci

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2020

Vlasnik titule će biti u prilici da brani zlato osvojeno u Hrvatskoj pre dve zime. Reprezentacija Španije je, kao što se i očekivalo, u trećem kolu Grupe 1 Prvenstva Evrope, savladala Belorusiju (37:28) i tako osigurala plasman u polufinale, pošto se pridržila Kockastima. Španci su morali da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.