REMI DELFINA I BARAKUDA: Srpski vaterpolisti podelili bodove sa Hrvatima i ostali bez prvog mesta u grupi

Izvor: Večernje novosti, 13.Sep.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REMI "DELFINA" I "BARAKUDA": Srpski vaterpolisti podelili bodove sa Hrvatima i ostali bez prvog mesta u grupi

Ognjen Stojanović bio nerešiva enigma za "kockaste", sjajni Dobožanov "Delfini" u nokaut-fazu idu sa druge pozicije samo zbog slabije gol razlike. U trećem kolu Svetskog kupa grupe B, podmlađena reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa favorizovanom Hrvatskom - 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1), pa će se sutra u četvrtfinalu sastati sa trećeplasiranom ekipom iz grupe A.A, početak nije nimalo obećavao... Nekoliko grešaka podmlađenih "delfina" omogućili su "kockastima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da povedu sa 3:0. Tada se činilo da ekipi selektora Dejana Savića preti prava katastrofa. Ali, naši su počeli da slažu kockice, i svoje i rivala u bazenu, sve je prštalo u duelima, pa smo sjajnim akcijama došli na 2:3. Uz još nekoliko grešaka naših, Hrvati su, ipak, prvu četvrtinu dobili sa dva gola razlike.PROČITAJTE JOŠ: PALA AMERIKA, NA REDU HRVATSKA: Vaterpolisti Srbije lakše nego što se očekivalo savladali SADA, onda je na scenu stupio Stojanović. Naša odbrana je postajala sve čvršća, a Ognjen je rešetao mrežu Hrvata sa svih pozicija. Igra je dobijala onu našu prepoznatljivu fizionomiju, iako su u bazenu bili momci koji konkurišu za OI 2020. u Tokiju, pa čak i za 2024...Dolazili su podmlađeni "delfini" i na gol razlike, propuštali šanse za izjednačenje i vođstvo, ali su se i umešno branili od napada rivala da meč završi i pre kraja.Imali smo na samom kraju i priliku za pobedu i za poraz, ali su greške i naših i hrvatskih igrača, kojima je remi više odgovarao, bar na papiru, ipak, "ispostavile" remi... Možda i najpravedniji ishod velikog derbija. BAZEN u Berlinu. Sudije. Margeta (Slovenija) i Bender (Nemačka). SRBIJA: Dobožanov (12 odbrana), Mandić 1, V. Rašović 1, G. Subotić, Lazić 2, Vico, Drašović, Jakšić 1, Asanović, Stojanović 4, S. Rašović 1. HRVATSKA: Bajić, Macan, Fatović 1, Lončar, Bašić 1, Vukićević 3, Bušlje, Lovre 2, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 1.GRUPA 1PRVO kolo: Australija - Japan 14:6, Nemačka - Mađarska 12:10. Drugo kolo: Australija - Mađarska 8:9, Nemačka - Japan 14:9. Treće kolo: Mađarska - Japan (večeras), Nemačka - Australija (večeras).*TABELA: Nemačka 4, Australija 2, Mađarska 2, Japan 0. GRUPA 2PRVO kolo: Srbija - Južnoafrička republika 21:3, Hrvatska - SAD 15:10. Drugo kolo: Srbija - SAD 14:8, Hrvatska - JAR 25:2. Treće kolo: Srbija - Hrvatska 10:10, JAR - SAD (večeras).*TABELA: Hrvatska 5, Srbija 5, SAD 0, JAR 0.Sutra u četvrtfinalu igraju: A1 - B4, A2-B3, B1-A4, B2-A3. Polufinale je u subotu, a finale u nedelju..

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stojanović: "Nismo padali i to je najvažnije"

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2018

Srpski vaterpolista Ognjen Stojanović rekao je da je u današnjem meču protiv Hrvatske najvažnije bilo to što njegova ekipa, i pored rezultatskog zaostatka, nije "pala" ni u jednom momentu..."Odigrali smo dobro, posebno kada se zna da smo brzo gubili 3:0. Uspeli smo posle tajm-auta da se vratimo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.