EP U MAĐARSKOJ: Delfini se OSVETILI Rusima! Šampioni POBEDOM krenuli po peto ZLATO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP U MAĐARSKOJ: Delfini se OSVETILI Rusima! Šampioni POBEDOM krenuli po peto ZLATO!

Meč prvog kola.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Branioci titule su u prvom kolu savladali Rusije rezultatom 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2) i na neki način se „osvetili“ Baćuškama, za poraz koji su ruske dame naneli protiv srpskih devojaka u prvom kolu ženske konkurencije.

Odlično su Delfini otvorili utakmicu. Sjajnom igrom već u prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvrtini golovima Filipovića, koji je u 361. meču za nacionalni tim postigao prvi pogodak na šampionatu, Mandića i Prlainovića stigli do ubedljivih 3:0 na 2.13 sekundi pre kraja prve deonice.

Zapretili su Rusi početkom druge četvrtine, preko Nagaeva smanjili na 3:2, ali su zatim Mandić i Prlainović, doneli Delfinima „plus tri“ (5:2). Baćuške se nisu predavale, pa su preko Bičkova i Merkulova ponovo uveli neizvesnost u duel istopivši minus na 5:4.

Ruski vaterpolisti nisu odustajali i serijom od 3:0 uspeli su da stignu do izjednačenja sredinom treće četvrtine (7:7), da bi Aleksić i Jakšić svojim prvim golovima na meču opet vratili prednost na stranu Savićevog tima (9:7).

U poslednjoj četvrtini iskustvo je došlo do izražaja. Srbija je pojačala ritam i ekspresno golovima Ćuka i fenomenalnog Andrije Prlainovića stekli prednost od 11:8 koju su održali do kraja susreta.

Što se tiče pojedinaca, najefikasniji igrač utakmice bio je upravo Prlainović sa četiri postignuta gola, po dva su dali Dušan Mandić, Miloš Ćuk i kapiten Filip Filipović, a jedan Milan Aleksić, Nikola Jakšić i njegov imenjak mlađani Dedović.

Kod Rusa, trostruki strelac bio je Danil Merkulov, dva gola su postigli Ivan Nagaev i Igor Bičkov, dok su se upisali još Harkov i kapiten Sergej Lisunov.

Nema sumnje da su Savićevi izabranici i na ovom šampionatu glavni favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja. Ukoliko odbrane titulu iz Barselone, srpski vaterpolisti bi postali rekorderi u novoj eri, pošto bi izjednačili rekord Mađara od pet uzastopnih zlata, koje su samo domaćini ovog Evropskog prvenstva osvajali od 1926. do 1938. godine.

SRBIJA - RUSIJA 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2)

SRBIJA: G. Pjetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pjetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, S. Mitrović, B. Mitrović.

RUSIJA: Fedotov, Suškov, Vasiljev, Derevjakin, Ašaev, Harkov 1, Merkulov 3, Nagaev 2, Bičkov 2, Kiselev, Lisunov 1, Šepelev, Stacenko.

ARENA: Duna arena.

SUDIJE: Karlos Ortega (Španija), Robert Horvat (Slovačka).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska navijačica Polina.

Супер гуд!

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Apr 7, 2019 at 8:13am PDT

Солнышко, я уже по тебе скучаю🤣🤣

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Apr 14, 2019 at 5:24am PDT

Скорей бы на учебу))

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Aug 29, 2018 at 11:46am PDT

Лето продолжается😋😋

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Aug 26, 2018 at 7:12am PDT

Высоко сижу, далеко гляжу🤪

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 28, 2018 at 7:51am PDT

Пляжный сезон открыт😋✅

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 5, 2017 at 10:03am PDT

-"сфоткай типо на Мальдивах лежу"😂🌞🏝

A post shared by Полина🍬 (@polinatsvetik) on Jul 29, 2016 at 1:03am PDT
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Savić morao da budi Delfine: Rusi rutinski počišćeni

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2020

Još to nije šampionska igra, ali rezultat – jeste. Vaterpolo reprezentacije Srbije pobedom je startovala na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u Budimpešti, pošto je bila bolja od Rusije - 13:9 Delfini su opravdali ulogu favorita, ali su povremeno išli na nerve temperamentnom selektoru Dejanu Saviću,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.