Delfini u četvrtfinale s dva puta po 11 golova

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" u četvrtfinale s dva puta po 11 golova

Naša vaterpolo reprezentacija je savladala Rusiju sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3) u drugom kolu na 33. evropskom prvenstvu u Barseloni.

Srbija, koja je startovala pobedom sa 11:5 protiv Rumunije, u poslednjem kolu se sastaje sa Slovačkom (petak, 11 časova). Biće to u matineu solidna provera da se sačuva dobra forma.

Ko će iz naše grupe s drugog mesta u osminu finala odlučiće Rusi i Rumuni u neposrednom okršaju (Rumunija savladala Slovačku sa 9:5, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a Rusija sa 12:6).

Srbija kao prvoplasirana ide direktno u četvrtfinale. Tamo "delfine" očekuje pobednik duela u osmini finala između drugoplasiranog u A grupi (Mađarska, Italija, Nemačka, Gruzija) i trećeplasiranog u C grupi (Holandija ili Turska, dok će Hrvatska i Grčka u meču poslednjeg kola odlučiti o pobedniku grupe).

Rusi su bili ravnopravni takmac u prvom poluvremenu, a pogotovo u drugoj četvrtini. Kada je Srbija u trećoj postigla tri gola uzastopno, a nije primila ni jedan (9:5), bilo je izvesno da će i pobediti. Našim vaterpolistima, trostrukim uzastopnim šampionima Starog kontinenta, preostalo je da snagom umeća i iskustva privedu susret kraju.

U poslednjoj četvrtini došlo je do malog opuštanja pa je poslednjih osam minuta pripalo Rusima sa 3:2, ali pobeda nije bila dovedena u pitanje.

SRBIJA: B. Mitrović, Mandić 2, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Vico 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 1. Nije igrao: G. Pijetlović. Selektor: Savić.

Tabela: Srbija 6 (22:14), Rusija 3 (21:18), Rumunija 3 (14:16), Slovačka bez bodova (11:21).
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Miriše na četvrtfinale s Mađarima

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018

Naša vaterpolo reprezentacija je već među osam najboljih na 33. evropskom prvenstvu u Barseloni pošto je u drugom kolu u grupi savladala Rusiju sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)...Srbija, koja je startovala pobedom sa 11:5 protiv Rumunije, u poslednjem kolu se sastaje sa Slovačkom (petak, 11 časova)....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.