Bečej baza za pripreme mnogih selekcija u plivačkim sportovima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečej baza za pripreme mnogih selekcija u plivačkim sportovima (AUDIO)

Na bazenima Sportskog centra "Mladost" u Bečeju ovog leta sve vrvi od sportista koji su na letnjim pripremama, ali i od dece koja su krenula u školu plivanja u organizaciji Plivačkog kluba "Swim Star".

Retko kada je na bazenu u Bečeju bilo više sportista nego ovog leta, s obzirom na to da su na pripremama tokom juna i jula meseca boravile vaterpolo reprezentacije Francuske i Brazila, zatim selekcije Srbije i Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gore su se uigravale pred Svetsko prvenstvo, dok su na istom mestu trenirali i naši plivački klubovi i timovi u sinhronom plivanju.

Prostor u bazenu dobili su i najmlađi, pošto je klub organizovao i obuku plivanja, a trener Jovan Jačanski ističe da je zbog dobrih rezultata članova kluba povećano interesovanje za plivanje i vaterpolo u Bečeju.

"Odziv je bio izuzetan od kraja školske godine, te smo organizovali 6 grupa u kojima se deca obučavaju, dok se deca od 5 do 7 godina obučavaju u malom bazenu", objašnjava trener Jačanski.

On dodaje da ova deca nakon završene "školice" plivanja prelaze u prvu i drugu stazu plivačke grupe kojima rukovode licencirani treneri sa iskustvom, te da je veoma važna selekcija dece iz školice plivanja u plivački klub ili vaterpolo grupe.

"Prve vaterpolo grupe su od 7 do 9 i od 9 do 11 godina, te se na ovaj način ostvaruje sav potencijal dece ali i plivačke škole i vaterpolo kluba", objašnjava Jačanski.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.