Đurić: Nečuveni rasizam u brojanju srpskih glasova na KiM

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nečuveni rasizam u brojanju srpskih glasova na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić okarakterisao je danas prebrojavanje srpskih glasova pod maskama na KiM kao "nečuvenu manifestaciju rasizma koja bi morala da naiđe na glasniju osudu u celoj međunarodnoj zajednici". Srpska lista osudila prebrojavanje glasova u kombinezonima.
Đurić je rekao da je u Prištini na delu "šovinistička farsa" uperena protiv volje srpskog naroda na izborima i "cirkus" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kome kao da je srpski glas zaražen "variolom verom", kao da su svi Srbi kužni pa se njihovi glasovi broje u maskama koje su poslednji put u južnoj srpskoj pokrajini viđene za vreme te epidemije.

Prema njegovim rečima, to pokazuje jedan šovinizam neviđenog stepena, cinizam i spremnost da se ode korak dalje u obračunu sa Srbima.
"Mislim da ne možemo da budemo zadovoljni dok od relevantnih evropskih i međunarodnih institucija ne budemo dobili odgovore na pitanja koja ovih dana postavlja i predsednik Vučić, a to je jesmo li mi Srbi kužni ili smo možda trovači ili bilo šta drugo uradili da zaslužimo takav tretman da se srpski glasovi broje u maskama i kombinezonima kao da smo oboleli od variole vere", rekao je Đurić.
Đurić je ocenio da gore rasističke poruke u političkom životu u savremenoj Evropi nije bilo i da to pokazuje da se neko uplašio srpskog jedinstva i rešenosti da se ostane u političkoj vezi sa Srbijom
Zato, kaže, svakog dana i Albin Kurti i mnogi drugi "ponavljaju patološke poruke protiv Srba na KiM, izigravajući neprekidno viktimizaciju samoalbanskog naroda".
Kako je rekao, političko vođstvo u južnoj srpskoj pokrajini postalo je "pijani brod bez kormilara" i Kurti gura i Albance i sve druge koji žive na KiM u provaliju i sukobe.
"Ovo je upozorenje da imamo posla sa jako opasnim ljudima i jako opasnom situacijom i naša želja je da međunarodna zajednica obuzda divlje šoviniste pre nego što bude prekasno", rekao je Đurić.
Srpska lista osudila prebrojavanje glasova u kombinezonima 
Skafanaderi u kojima članovi CIK-a broje glasove iz centralne Srbije poslednji put su viđeni na Kosovu i Metohiji prilikom epidemije variole vere, saopštila je Srpska lista. 
Srpska lista navodi da je prebrojavanje glasova u belim, zaštitnim kombinezonima sramni pokušaj sa namerom da se manipuliše glasovima u cilju otimanja mandata od srpskog naroda i uguravanja za Prištinu podobnijih Srba.
To se odigrava pred očima međunarodnih predstavnika, koji, navodi Srpska lista, po pravilu ćute.
Dodaje se da su posmatrači Srpske liste zahtevali da prisustvuju brojanju glasova bez ikakve zaštitne opreme, jer je, ističu, više nego jasno da je ovo fabrikovano trovanje izmišljotina.
Prisustvo im, međutim, nije dozvoljeno.
Srpska lista ističe da neće dozvoliti da bilo ko manipuliše i prekraćuje izbornu volju srpskog naroda.
"Na izborima 6. oktobra je jasno poručeno da Srbe u Prištini zastupaju odgovorni, časni i ponosni Srbi i Srpkinje, a da klikoglavci i poltroni albanskih partija presvučeni u lažne predstavnike Srba idu u političku istoriju", navedeno je u saopštenju.
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska lista: Nošenje zaštitinih skafandera u CIK-u nastavak šovinističke farse Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019

Srpska lista ocenila je danas da to što članovi Centralne izborne komisije (CIK) na Kosovu glasove raseljenih Srba prebrojavaju u zaštitinim skafanderima, predstavlja "nastavak šovinističke farse u Prištini"...Srpska lista navodi u saopštenju da su takvi skafanderi na Kosovu poslednji put viđeni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.