Zbog pretnji antivaksera, pod policijskom zaštitom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 11:49

Zbog pretnji antivaksera, pod policijskom zaštitom

Univerzitetski profesor i šef odelenja za infektivne bolesti bolnce u Đenovi Mateo Baseti je pod policijskom zaštitom zbog učestalih pretnji koje mu šalju osobe koje su protive vakcinacije, piše list "Koriere dela Sera".

Pretnje ne samo njemu već i članovima porodice, učestale su nakon što je profesor Baseti javno saopštio da će protiv kovida19 vakcinisati i svoja dva sina od 12 i 16 godina.

"Pretnje me neće naterati da promenim moje mišljenje i lično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ću pratiti svoju deci na vakcinaciju koja je već zakazana", izjavio je Baseti.

On, ipak, kaže da su pretnje koje mu šalju antivakseri ozbiljne i da je zajedno sa svojim advokatima već podigao tužbe protiv 20 osoba, autora pretećih poruka, čak i smrću.

"Moji advokati će nastaviti da analiziraju i druge pretnje koje mi svakodnevno stižu i protiv svih za koje ocenimo da su nezakonite, biće podignute tužbe", rekao je Baseti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šef odeljenja za infektivne bolesti bolnice pod policijskom zaštitom zbog antivaksera

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2021

Univerzitetski profesor i šef odeljenja za infektivne bolesti bolnice u Đenovi, Mateo Baseti pod policijskom je zaštitom zbog učestalih pretnji koje mu šalju osobe koje su protive vakcinaciji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.