Zaposleni u Domu zdravlja u Kikindi dobili nove uniforme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 12:33

Zaposleni u Domu zdravlja u Kikindi dobili nove uniforme

Domu zdravlja u Kikindi, Gradska uprava obezbedila je nove uniforme za kompletno medicinsko i nemedicinsko osoblje. Vrednost donacije iznosi 630.000 dinara. Uprkos boljoj epidemijskoj situaciji u Kikindi i dalje se apeluje na vakcinaciju, tako da je do sada oko 30 odsto punoletnih građana Kikinde imunizovano.

Broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u Kikindi opada, ali je sistem i dalje pod velikim pristiskom, pa se apeluje na vakcinaciju. Do sada je više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 50 odsto ukupno zaposlenih u kikindskom Domu zdravlja imunizovano, dok je vakcinisano više od 30 odsto punoletnih građana Kikinde. Svaka pomoć zdravstvu uvek je značajna. Zaposleni u Domu zdravlja u Kikindi, kako medicinsko, tako i nemedicinsko osoblje, dobili su od Grada Kikinde nove uniforme za svakodnevni rad u ambulantama. Tako je 230 radnika, posredstvom kikindskog gradonačelnika, sada opremljeno uniformama vrednosti 630.000 dinara.

''Svaki put kada smo se obratili dobili smo pomoć, kako finansijku tako i na drugi način. Bilo je primetno da naši radnici već imaju pohabane uniforme tako da je najnovijom donacijom svim službama pristigla nova oprema. Pored ovoga, kada je zapčeta imunizacija građana opremljen je i vakcinalni punkt lat-top računarima, štampačima, kao i pratećom opremom'', kaže dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja Kikinda.

Nova oprema uručena je kompletnoj stomatološkoj službi, Službi kućne nege već su pristigle uniforme, dok će ostatak opreme biti dopremljen do kraja meseca.

''Ovom prilikom želim da kažem veliko hvala svim lekarima, medicinskim sestrama, svim radnicima koji su pokazali i još uvek pokazuju svoju maksimalnu požrtvovanost i pokazuju velike napore još od početka pandemije, pogotovo ako znamo da to čine uz lični rizik koji im nosi profesija koju obavljaju'', dodaje Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Na području Kikinde došlo je do blagog boljitka epidemijske situacije i aktivno je više od 360 slučajeva zaraze. Poštovanje mera neophodno je u svakom smislu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.