Vučević: Novosadski sajam potpuno spreman za masovnu imunizaciju, 25.000 Novosađana se prijavilo za vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 10:35

Vučević: Novosadski sajam potpuno spreman za masovnu imunizaciju, 25.000 Novosađana se prijavilo za vakcinu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Halu 1 Novosadskog sajma gde će od sutra ujutru početi masovna imunizacija Novosađana i pozvao ih da se odazovu vakcinaciji.

"Sutra očekujemo dolazak oko 730 Novosađana, tako da je svih osam ordinacija spremno za rad. Obezbedili smo i 93 parking mesta gde će ljudi pri dolasku na vakcinaciju moći besplatno da se parkiraju, dok će osobe s invaliditetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moći da uđu u halu bez arhitektonskih barijera", rekao je Vučević.

On je naveo da je ceo proces podržan informacionim sistemom koji je povezan sa centralnim registrom na nivou države, u koji će automatski biti unošeni podaci, saopšteno je iz gradske uprave.

"Ja lično ne vidim bolju alternativu od ove za savladavanje korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacije", poručio je Vučević.

On je naveo da Novi Sad do sada ima preko 3500 vakcinisanih građana.

"Trudićemo se da uskoro budu vakcinisani pripadnici policije, vojske, prosvete, kao i naše vaspitačice, a sutra će se vakcinisati i pojedini članovi Gradskog veća", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je cilj da se u što kraćem roku dođe do broja od 100 000 vakcinisanih Novosađana, kako bismo se što pre vratili u redovne tokove života.

On je izrazio zadovoljstvo što ovoga puta obilazi Halu 1 Novosadskog sajma ne povodom njenog pretvaranja u privremenu kovid bolnicu, već iz razloga što je opremljena kao mesto za prijem Novosađana radi masovne imunizacije.

Vučević je dodao i da se sada jasno vidi izlaz iz situacije koja nas prati već 11 meseci i zahvalio celokupnom novosadskom timu koji je tehnički i logistički osposobio Halu 1 za prijem građana prijavljenih za vakcinaciju.

U taj tim spadaju pripadnici Prve brigade kopnene vojske, volonteri Crvenog krsta, ekipe Doma zdravlja „Novi Sad" i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, zaposleni na Novosadskom sajmu, kao i članovi Gradskog veća.

Obilasku su između ostalih, prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

Od sutra ujutru u 8 časova do 18 sati će Hala 1 Novosadskog sajma biti spremna da prima prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

Vakcinaciju će sprovoditi lekari Doma zdravlja Novi Sad i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a tehnički uslovi su se stekli zahvaljujući pripadnicima Prve brigade kopnene vojske i volonterima Crvenog krsta koji su večeras okončali sve radove.

Besplatno parkiranje za one koji dolaze na vakcinaciju

JKP „Parking servis“, od srede 20. januara 2021. godine, neće naplaćivati parkiranje na delu platoa u Mičurinovoj ulici građanima koji na punkt za vakcinaciju u Hali 1 „Novosadskog sajma” budu dolazili automobilom, a nalaze se na spisku prijavljenih za vakcinaciju.

Automobile će moći da parkiraju na manjem delu platoa, dok će ostatak parkirališta uobičajeno moći da koriste ostali građani. JKP „Parking servis“ na ovaj način želi da građanima izađe u susret i da im omogući da što pre i jednostavnije obave vakcinaciju, a naši radnici će na licu mesta organizovati parkiranje.





Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.