VI SEDITE NA PLANINAMA, A MI DA RAZMIŠLJAMO O VAŠOJ VAKCINACIJI Lončar nikad oštrije o porastu broja novoobolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2021, 09:59

"VI SEDITE NA PLANINAMA, A MI DA RAZMIŠLJAMO O VAŠOJ VAKCINACIJI" Lončar nikad oštrije o porastu broja novoobolelih

Za vikend su na naplatnim rampama zabeležene velike gužve jer su se svi uputili ka ski centrima zbog praznika i produženog vikenda.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio je jutros o korona žurkama i masovnim okupljanjima na planinama, te naglasio da se krše epidemijske mere, a broj zaraženih korona virusom ne opada.

On je rekao da "kako buemo radili, tako će nam i biti".

- Onda kukaju što sad mere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Ako neko misli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi - naglasio je Lončar za TV Pink i dodao:

- Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi - kazao je ministar Lončar.

Komunalna milicija je u subotu uveče u beogradskom klubu na Tašmajdanu, nakon dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata, zatekla oko 1.000 ljudi! Takođe je komunalna milicija i juče rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi.

Pored toga, za vikend su na naplatnim rampama zabeležene velike gužve jer su se svi uputili ka ski centrima zbog praznika i produženog vikenda.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 7.292 osoba, od kojih je pozitivno 1.386, dok je, nažalost 16 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 134 pacijenata.

Ukupan broj smrtnih slučajeva do sada je 4.230, dok se u bolnicama nalazi 3.846 pacijenata.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.