VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE NEPOKRETNE OSOBE! Postoje dve mogućnosti kako da obavite vakcinaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 17:32

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE NEPOKRETNE OSOBE! Postoje dve mogućnosti kako da obavite vakcinaciju

Branislav Tiodorović naveo da postoje dve mogućnosti za sve one koji ne mogu da dođu do punkta

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zbog čega se prilikom popunjavanja prijave za vakcinaciju na sajtu e-uprave pojedinci izjašnjavaju o tome da li su nepokretni ili teško pokretni, dr Branislav Tiodorović rekao je da postoje dve mogućnosti.

On je na sednici Kriznog štaba naveo da postoji mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dovoženja te osobe do punkta za vakcinaciju ili da se vakciniše u posebnoj organizaciji kućne nege.

- Imate više načina organizacije toga. U Beogradu je čak obezbeeđeno da se su ljudi prevezu do punkta za vakcinaciju. A ima situacija, i u Beogradu i u drugim gradovima koji imaju dobro organizovane kućne nege, da tako organizuju vakcinaciju - kazao je.

On je istakao da je neopohnodno da tom prilikom bude prisutan i lekar, te da ne može doći samo tehničar koji bi vakcinisao osobu.

- To mora da bude tako organizovano da tu ne bude samo sestra, već i lekar. Po našem zakonu, po pravilniku, vakcinacija se vrši u prisustvu lekara - opomenuo je navodeći da je potreban prethodni pregled, kao i delovanje u nekom nepredviđenom slučaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.