SRPSKI DOKTOR OTKRIO KADA SE VRAĆAMO NORMALNOM ŽIVOTU: Mnogo ranije nego što se mislilo - vakcinacija daje nadu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 18:26

SRPSKI DOKTOR OTKRIO KADA SE VRAĆAMO NORMALNOM ŽIVOTU: Mnogo ranije nego što se mislilo - vakcinacija daje nadu!

Veliki broj građana u Srbiji zainteresovan je za vakcinaciju, a stručnjaci smatraju da je to i jedini način da se vratimo normalno životu.

Od početka masove vakcinacije do danas u 14.30 sati, vakcinu protiv korona virusa primile su 76.232 osobe u Srbiji. Preko portala e-Uprava za vakcinaciju do sada se prijavilo 466.000 građana.

Širom Srbije nastavljena je masovna vakcinacija, a građani koji žele da se vakcinišu mogu da iskažu interesovanje na portalu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << e-Uprava ili pozivanjem broja 0800 222 334.

Zamenik generalnog direktora KC Niš, prof.dr Radmilo Janković, kaže da vakcinacija pruža nadu da ćemo stati na put virusu i da postoji realna šansa da se u maju i junu vratimo normalnom životu.

Ističe da se vakcinacija u Nišu sprovodi na sedam punktova, da ima dovoljno vakcina, a tokom noći stiglo je još 5.100 doza.

- Ovo je dobar zamah u vakcinaciji i pruža nadu da ćemo stati na put virusu. Ukoliko bi se ovako nastavilo i narednih dana imali bi smo ozbiljan zamah u imunizaciji - kaže doktor Janković.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo Milanko Šekler rekao je da je važno što pre obaviti vakcinaciju kako bi se zaštitila najstarija populacija, koja se najviše čuvala tokom pandemije, ali i kako bi se što pre postigao imunitet.

Naglasio je da što pre treba da se vakcinišu i oni koji su po prirodi svog posla izloženiji virusu i mogu da se zaraze.

- Ako i osetljivu populaciju dodamo uz one koji su imali neki kontakt i imaju bilo kakvu zaštitu od virusa, on će u kratkom vremenskom periodu biti onemogućen i neće imati koga da zarazi tako lako kao do sada i onda će automatski da pada broj novozaraženih - istakao je Šekler.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.