VAKCINACIJA NIJE VERSKO NEGO MEDICINSKO PITANJE Eparhija iznela zvaničan stav o imunizaciji vernika! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 10:11

"VAKCINACIJA NIJE VERSKO NEGO MEDICINSKO PITANJE" Eparhija iznela zvaničan stav o imunizaciji vernika! (FOTO/VIDEO)

Eparhijski savet Eparhije austrijsko-švajcarske pozvao vernike na vakcinaciju

Povodom učestalih pitanja i nedoumica u vezi sa aktuelnim procesom vakcinacije i učešćem pravoslavnih vernika, Eparhijski savet Eparhije austrijsko-švajcarske pozvao je vernike da na taj proces gledaju isključivo kao na medicinsko, a ne versko pitanje i da, u tom smislu, slede uputstva zdravstvene struke i vlasti država u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojima žive.

U saopštenju Eparhije, nakon redovnog godišnjeg zasedanja, pod predsedavanjem episkopa austrijsko - švajcarskog Andreja, ističe se da je vakcinacija u istoriji medicine jedna od najefikasnijih intervencija javnog zdravlja, a značajan pad tereta zaraznih bolesti primećen tokom prošlog veka, velikim delom je upravo posledica vakcina.

- "Eparhijski savet stoga apeluje na sve vernike da na proces vakcinacije gledaju isključivo kao na medicinsko pitanje, držeći pritom budno oko na sve relevantne novosti u vezi sa proizvodnjom vakcina i procesom vakcinacije - stoji u saopštenju.

Седница ЕС и ЕУО Епархије аустријско – швајцарске У суботу, 17. априла 2021. године, одржана је редовна седница...

Posted by Episkop Andrej on Monday, April 19, 2021

Na vernike se apeluje da po tom pitanju slede uputstva medicinske struke i građanskih vlasti država u kojima žive.

Proces vakcinacije ne može biti shvaćen kao versko pitanje, podvlači se u saopštenju.

Članovi Eparhijskog saveta, dodaje se, upućuju molitve za upokojenje duša preminulih žrtava pandemije virusa kovid-19, kao i za ozdravljenje obolelih.

Odaju i priznanje vernom narodu, što se u velikom broju odazvao apelu za strogo pridržavanje mera koje su propisale vlasti u Austriji i Švajcarskoj.

- Parohije SPC uglavnom su služile za primer u lokalnim zajednicama. Isto tako, sveštenstvu se izražava zahvalnost za uloženi napor da se misija crkve ojača u ova nestabilna vremena - dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Eparhija: Vakcinacija medicinsko, a ne versko pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021

Povodom učestalih pitanja i nedoumica u vezi sa aktuelnim procesom vakcinacije i učešćem pravoslavnih vernika, Eparhijski savet Eparhije austrijsko-švajcarske pozvao je vernike da na taj proces gledaju isključivo kao na medicinsko, a ne versko pitanje i da, u tom smislu, slede uputstva zdravstvene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.