V kao vakcina - pionirski potez modne kuće, podržava i Ledi Gaga

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 14:57

'V' kao vakcina - pionirski potez modne kuće, podržava i Ledi Gaga

Luksuzna modna kuća Valentino predstavila je poseban dizajn dukserice kojim žele da pozovu na vakcinaciju, a koji sadrži njihov logo - slovo "V" i natpis "vakcinisan", preneli su italijanski mediji.

Za ovaj odevni komad potrebno je izdvojiti 690 dolara, a prihodi od prodaje biće donirani Unicefu.

Crnu duksericu, sa natpisom "vakcinisan" na grudima koji je ispisan crvenom bojom, prvo je stvorila mala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanija Kloni iz Los Anđelesa.

Kada je Valentinov dizajner, Pjerpaolo Pičoli, saznao za inicijativu, odlučio je da kupi svih prvih pet dukserica koje su na raspolaganju i pokloni ih prijateljima.

Nakon što je objavio fotografiju na kojoj nosi primerak ove dukserice, ubrzo su se počeli pojavljivati brojni zahtevi od mnogih ljudi iz sveta mode da dobiju istu.

Na kraju je i Ledi Gaga objavila video u kojem nosi duksericu, iako je cilj videa bila promocija Valentinovog parfema, pevačica je priliku iskoristila da pozove na vakcinaciju.

Duks će biti dostupan na Valentinovoj veb stranici, a celokupan prihod biće namenjen finansiranju Unicefovog rada na Kovaks programu Svetske zdravstvene organizacije čiji je cilj isporuka vakcina u zemlje u kojima one još nisu široko dostupne.

"Vakcinisanje je postalo najefikasniji način borbe protiv ove globalne pandemije, kao i simbol poštovanja drugih i društvene odgovornosti", poručio je Pičoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.