Udruženje novinara Srbije o vakcinaciji novinara: Prioritet su najugoženiji u struci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 07:15

Udruženje novinara Srbije o vakcinaciji novinara: Prioritet su najugoženiji u struci

Prioritet za vakcinisanje među radnicima u medijima trebalo bi da imaju najugroženiji - novinari na terenu, snimatelji i fotoreporteri, poručuje predsednica izvršnog odbora UNS-a Dragana Pejović povodom najavljenog vakcinisanja novinara, koje bi trebalo da počne u utorak.

Pejović je za RTS rekla da je odluka o prioritetima ipak prepuštena solidarnim odlukama unutar redakcija.

"Kao što ni svi građani ne mogu istovremeno da budu vakcinisani, tako ne mogu ni novinari", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi Pejović.

Ukazuje i na to da se vnovinari već vakcinišu u Rusiji i nekim saveznim državama SAD, kao i u Indiji i Bangladešu.

Ocenjuje i da je prošla godina bila veoma teška za rad novinara ne samo u Srbiji nego u Evropi.

"U celoj Evropi se videlo da su antikovid protesti bili česti. Ova godina je bila teška i jer su novinari u vreme zabrane kretanja jedini bili uz policajce i zdravstvene radnike na ulicama", navodi Pejović.

Kako tvrdi, u Srbiji je u nekoliko dana bilo 28 napada na novinare, što je trećina ili čak polovina prosečnog broja incidenata tokom jedne godine.

Na pitanje da li je iznenadila brza reakcija Vlade na apel UNS-a da počne vakcinacija novinara, Pejović odgovara da je sigurno svima jasno kolika je važna uloga i značaj medija u ostvarivanju javnog interesa čiji je jedan segment i javno zdravlje građana.

Vlada Srbije, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, prihvatila je inicijativu Udruženja novinara Srbije da počne vakcinacija novinara.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.