U kovid bolnici na Mišeluku hospitalizovano 339 pacijenata, 24 na respiratorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2021, 18:59

U kovid bolnici na Mišeluku hospitalizovano 339 pacijenata, 24 na respiratorima

U kovid bolnici na Mišeluku trenutno je hospitalizovano 339 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, od kojih je 24 na mehaničkoj plućnoj ventilaciji, rekao je za RTV upravnik kovid bolnice na Mišeluku prof. dr Velibor Čabarkapa.

"Za svega 20-ak dana od nešto više od 90 hospitalizovanih na Mišeluku stigli smo do 339 pacijenata. Najveći broj pacijenata je starosne dobi između 40 i 60 godina. Takođe, najveći broj pacijenata nije vakcinisan ili je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcinacija nepotpuna", ističe Čabarkapa i apeluje na građane da se vakcinišu u što većoj meri, da ne čekaju i ne razmišljaju jer je to jedna od najvažnijih mera u sprečavanju epidemije.

U kovid bolnici na Mišeluku smešteni su pacijenti iz cele Vojvodine od kojih je najviše iz Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.