U Srbiju stiže još 100.000 ruskih vakcina „Sputnjik V“

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2021, 10:22

U Srbiju stiže još 100.000 ruskih vakcina „Sputnjik V“

U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V", najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon što je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom, ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim, prenosi TANJUG.
Popović je naveo da će vakcine odmah po pristizanju na aerodrom "Nikola Tesla" biti transportovane u Institut "Torlak", odakle će u ponedeljak biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije. Tokom razgovora sa Manturovim, prema rečima Popovića, potvrđeno je da "bratska Srbija ostaje prioritet za Rusiju u isporuci vakcina". On je istakao da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije. "Ovo je još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriji Rusija nije ostavila Srbiju na cedilu", rekao je Popović. Popović je podsetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju stiže još 100.000 ruskih vakcina

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2021

BEOGRAD - U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V", najavio je za Tanjug ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon što je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom, ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Stiglo još 100.000 "Sputnjika Ve"; Vučić: Sada imamo 2,62 miliona vakcina, nabavljaćemo još, ključna proizvodnja u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021

Avion sa još 100.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V" sleteo je u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Aleksandar Vučić...Sa novih 100.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V”, Srbija je od početka nabavila ukupno 2.620.000 vakcina, što znači oko 1,4 miliona vakcinisanih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.