U Premijer ligi nailaze na otpor igrača vakcinaciji

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 14:46

U Premijer ligi nailaze na otpor igrača vakcinaciji

Čelnici Premijer lige u strahu su da bi mnoge zvezde u klubovima mogle da odbiju da prime vakcinu za koronavirus.

To bi moglo da utiče na start sezone u Čempionšipu u petak i nedelju kasnije u Premijer ligi.

Takmičenje u Čempionšipu kreće u petak, 6. avgusta kada se sastaju Bornmut i VBA.

Kako prenose ostrvski mediji, čelnici Premijer lige, ali i Udruženja profesionalnih igrača ohrabrivali su igrače da se vakcinišu protiv kovida.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija je takva da mnogi odbijaju to da učine iz ličnih ili verskih razloga.

Jedan neimenovani klub iz Čempionšipa morao je da izoluje igrače pošto je jedan od nevakcinisanih fudbalera bio pozitivan na testu.

Prema istim izvorima, jedan igrač Premijer lige nije mogao proteklih dana da realizuje transfer jer je bio pozitivan na testu.

Od 16. avgusta, menjaju se pravila u Engleskoj, što znači da će oni koji su u potpunosti vakcinisani moći da imaju samo negativne testove kako bi izbegli izolaciju.

Od oktobra, igrači, osoblje klubova i navijači će morati da prime dve doze vakcine kako bi mogli da prisustvuju utakmicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.