Svet u podacima: Srbija kontinentalni lider u vakcinaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021, 12:44

"Svet u podacima": Srbija kontinentalni lider u vakcinaciji

Veliki trud zdravstvenih vlasti doveo je Srbiju do pozicije kontinentalnog lidera u vakcinaciji, preneo je Gardijan pisanje AFP-a.

"Mala balkanska zemlja je vakcinisala više od 450.000 građana od sedam miliona stanovnika za samo dve nedelje, što je tempo koji prevazilazi sve ostale evropske zemlje, osim Velike Britanije", navodi se na naučnom sajtu "Naš svet u podacima".

Sajt "Naš svet u podacima" je osnovao Mak Rozer, ekonomista i filozof, ujedno i direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istraživanja u ekonomiji na Univerzitetu u Oksfordu.

"Veliku razliku je napravilo nabavljanje kineske vakcine Sinofarm", dodaje se u tekstu na Gardijanu.

Dok se Evropska unija muči sa nabavkom vakcina i kontroverzama, Srbija, koja leži na granicama EU, je otišla ispred svih okrećući se istoku, sklopivši dogovore sa kineskim i ruskim proizvođačima vakcina.

"U Srbiji, kada se prijavljujete za vakcinaciju, na meniju su vakcine Fajzer/Bionteh, Sputnjik V i Sinofarm", zaključuje se u tekstu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svijet u podacima": Srbija kontinentalni lider, vakcine na meniju

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2021

OKSFORD - Veliki trud zdravstvenih vlasti doveo je Srbiju do pozicije kontinentalnog lidera u vakcinaciji, prenio je Gardijan pisanje AFP-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.