Stokić: Vakcinaciju bi trebalo da obave i osobe koje su preležale koronu, u KCV i dalje veliki broj pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:20

Stokić: Vakcinaciju bi trebalo da obave i osobe koje su preležale koronu, u KCV i dalje veliki broj pacijenata

Britanski soj koronavirusa stigao je u Srbiju, a navodno je otkriven kod Novosađanke koja je doputovala iz Londona, a kojoj je PCR test urađen krajem decembra. Novi soj koronavirusa, kako kažu stručnjaci, mnogo brže dovodi do ispoljavanja simptoma.

Vakcinacija je definitivno jedino pravo i efikasno sredstvo u borbi protiv koronavirusa rekla je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početku razgovora za RTV direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić. Ona je napomenula da informacije o novom ili "starom" soju ne bi trebalo da utiču mnogo na svest građana o poštovanju mera prevencije koje su i dalje na snazi.

"U KCV je u toku drugi ciklus vakcinacije kineskom vakcinom i revakcinacija onih koji su se vakcinisali odmah nakon praznika. Imamo iskustva sa neželjenim efektima Fajzerove vakcine koji su apsolutno minimalni, od preko 1.000 vakcinisanih u KCV bila je jedna alergijska reakcija", rekla je Stokić za RTV.

Ona dodaje i da do sada nije bilo neželjenih reakcija na Sinofarm vakcinu, kod onih koji su vakcinisani u KCV-u.

U KCV još uvek veliki broj hospitalizovanih pacijenata - 132, od tog broja 9 je na mehaničkoj ventilaciji pluća. Neke od kovid jedinica su sada zatvorene - četiri kovid jedinice, uključujući i kovid na klinici za ginekologiji i akušerstvo.

Hospitalizovani pacijenti su sa srednje teškom kliničkom slikom.

Vakcinaciju bi trebalo da obave i osobe koje su preležale kovid-19, zaključila je Stokić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.